Leipurimaajoukkue PM-kilpailukunnossa

23.10.2012

Katri Mäkisen taitotyön aiheena on juhannus. Upean työn äärellä myös Joachim Wunsch (keskellä) ja Jari Viljamaa.
Katri Mäkisen taitotyön aiheena on juhannus. Upean työn äärellä myös Joachim Wunsch (keskellä) ja Jari Viljamaa.

Suomen Leipuriliiton maajoukkue on hyvässä iskussa leipomoalan Pohjoismaiden välisiä mestaruuskilpailuja ajatellen. Kilpailut pidetään Norjan pääkaupungissa Oslossa

Kilpailussa kolmihenkiset joukkueet valmistavat
ruokaleipiä, kahvileipiä ja leipätaitotyön. Suomen joukkueessa taitotyön tekee
Katri Mäkinen, Elonen Oy Leipomo, ruokaleivät leipoo Joachim Wunsch, Fazer
Leipomot Oy ja kahvileivät Jari Viljamaa, Harjun Leipomo Oy.

Joukkueen valmentajan Kai Renlundin, VAASAN Oy, mukaan
tilanne näyttää suorastaan kutkuttavalta. Hänen mukaansa mahdollisuuksia on
aina voittoon asti. Kilpailussa palkitaan paitsi paras joukkue, myös kunkin
tuotesarjan parhaat suoritukset.

Kai Renlund toimii myös tuomarina PM-kilpailussa, johon Suomen
lisäksi osallistuvat Ruotsi, Tanska sekä isäntämaa Norja. Viime vuonna samat
maat mittelivät mestaruudesta Tukholmassa ja silloin voittoon ylsi Ruotsin
joukkue. Suomi saavutti pronssitilan.

Leipomoalan Pohjoismainen mestaruuskilpailu järjestetään
Oslossa Bako-messujen yhteydessä 26.-27.10.2012. Perjantaina 26.10 tehdään
taitotyö ja lauantaina 27.10. ovat vuorossa ruokaleivät ja kahvileivät.
Taitotyön tekijällä on aikaa kuusi tuntia, ruokaleipien ja kahvileipien
tekijöillä yksi tunti enemmän eli seitsemän tuntia. Lisäksi kaikki saavat
käyttää yhden tunnin valmistelutöihin.