Vuoden 2013 Leipäkauppa -kilpailun alueelliset ehdokkaat valittu

5.10.2012


Suomen Leipuriliitto ry:n järjestämä Vuoden 2013 Leipäkauppa -kilpailu on edennyt vaiheeseen, jossa Leipuriliiton paikallisyhdistykset ovat valinneet alueeltaan oman ehdokkaansa Vuoden Leipäkaupaksi.

Ehdokkaat ovat:

K-supermarket Yliveto, Vantaa

K-supermarket Kangasala

S-market Viitasaari

Halpa-Halli Jalasjärvi

K-supermarket Pikantti, Mikkeli

K-supermarket Manhattan, Turku

K-supermarket Eurajoen portti, Eurajoki

K-supermarket Närpes, Närpiö

S-market Myllykeskus, Lappeenranta

K-supermarket Revontori, Haukipudas

S-market Kalajoki

K-supermarket, Kittilä


Esiraati kiertää ehdolla olevat leipäkaupat tämän syksyn aikana ja valitsee kolme loppukilpailijaa. Lopullinen valitsijaraati käy sen jälkeen arvioimassa nämä kolme ja nimeää parhaan niistä Vuoden 2013 Leipäkaupaksi. Tulos julkistetaan ja palkinto luovutetaan helmikuussa 2013.

Vuoden Leipäkaupan valinnassa vuorottelee nykyisin kaksi sarjaa. Joka toinen vuosi kilpailussa ovat mukana hypermarketit ja tavaratalot ja joka toinen vuosi näitä pienemmät päivittäistavarakaupat. Vuoden 2013 Leipäkauppa valitaan pienempien päivittäistavarakauppojen sarjassa.

Leipäkaupan valinnassa arvostelun kriteereitä ovat tuotteiden tuoreus, valikoiman monipuolisuus, valtakunnallisten, alueellisten ja paikallisten leipomotuotteiden saatavuus sekä tuotteiden saatavuus kaupan koko aukioloaikana. Lisäksi kiinnitetään huomiota leipäosaston yleisvaikutelmaan, siisteyteen ja järjestykseen sekä henkilöstön
asiantuntemukseen ja palvelualttiuteen. Raadit arvioivat myös tuotteiden esillepanoa ja leipäosaston omaleimaisuutta.

Kuluttajat arvostavat leivässä eniten tuoreutta ja makua, joten niistä huolehtiminen on kaupan ja leipurin yhteinen asia. Vuoden Leipäkauppa -kilpailu on yksi tapa edistää suomalaista leipäkulttuuria.

Vuoden 2012 Leipäkaupaksi valittiin tavaratalojen ja hypermarkettien sarjassa joensuulainen K-citymarket Pilkko, Juha ja Mari Kupiainen Oy. Vuoden 2011 Leipäkaupaksi valittiin
turkulainen S-market Wiklund-Herkku. Mukana olivat tuolloin pienemmät päivittäistavarakaupat.