Perheleipurit jatkaa Primulan Järvenpään leipomossa

18.1.2013

Yhtiö yhdistää Primulan ja Perheleipureiden leipomoperinteet

Perheleipurit Oy on ostanut Primula-tuotemerkin sekä Järvenpään leipomon tuotantolaitteiston. Samalla Perheleipurit on tehnyt Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varman kanssa pitkäaikaisen vuokrasopimuksen Järvenpäässä sijaitsevasta vuonna 2010 valmistuneesta leipomokiinteistöstä.

Perheleipurit Oy:n hallituksen puheenjohtajan Juha Salosen mukaan nyt hankitut uudet tuotantolaitteet ja toimitilat mahdollistavat laadukkaiden uudentyyppisten tuotteiden valmistuksen ja pitkän tähtäimen kasvun.

- Se vahvistaa asemaamme ennen kaikkea pääkaupunkiseudulla. Investointi mahdollistaa myös asiakkaidemme palvelemisen uusilla esim. myymälöiden paistopisteisiin suunnitelluilla tuotteilla.

Vuodesta 1908 asti pääkaupunkiseudulla toiminut Primula lopetti leivän ja valmisruokien valmistuksen, kun sen omistama Järvenpään Herkkutehdas hakeutui konkurssiin marraskuussa 2011.

Perheleipurit Primula tulee valmistamaan useiden tuttujen Primula-tuotteiden lisäksi uusia korkealaatuisia tuoreleipätuotteita ja pakasteleivonnaisia. Ensimmäiset Perheleipurit Primula -tuotteet tulevat markkinoille syksyllä.

 - On kunnia saada jatkaa Primulan hienoja leipomoperinteitä, sanoo Perheleipurit Oy:n toimitusjohtaja Pasi Kuosmanen.

Perheleipurit on paikallisten leipomoiden muodostama leipomoketju. Perheleipurit Oy:n omistaa neljä merkittävää, eri puolilla Suomea toimivaa leipomoa. Perheleipureita ovat Leipomo Salonen Oy Turussa, Leivon Leipomo Oy Tampereella, Moilas Oy Naarajärvellä ja Pulla-Pirtti Oy, joka toimii Oulussa, Rovaniemellä, Raahessa ja Kauhavalla. Ryhmä on vuodesta 2008 asti omistanut Helsingin Herttoniemessä sijaitsevan Perheleipurit Eho -leipomon. Perheleipurit Oy ja sen omistavat leipomot pitävät hallussaan maan leipomomarkkinoiden kolmossijaa ja työllistävät yhteensä yli 500 ammattilaista. Kukin leipomo vastaa Perheleipurit-tuotevalikoimasta omilla toiminta-alueillaan. Lisäksi
jokaisella on omat alueelliset tuotteensa.

Nyt solmitun kaupan vaikutukset Perheleipurit Oy:n tuotannolliseen toimintaan Helsingin Herttoniemessä arvioidaan alkuvuoden aikana ja mahdolliset toimenpiteet suunnitellaan yhteistyössä henkilöstön kanssa.