Suomen parhaita leipomoita etsitään tv:n uutuussarjaan

22.5.2013

Jim-kanavalla keväällä 2014 nähtävässä sarjassa Suomen paras leipomo tutustutaan 18 leipomoon, niiden historiaan sekä ihmisiin leipien, leivonnaisten ja kakkujen takana.  Leipomot eri puolilta Suomea ottavat mittaa toisistaan tehtävissä, joissa leipureiden taidot asetetaan todelliselle koetukselle. Lopuksi yksi leipomo voittaa Suomen paras leipomo -tittelin.

Ohjelman tuomarina nähdään ravintoloitsija, kahden Michelin-tähden keittiömestari ja leipuri-kondiittorin koulutuksen saanut Hans Välimäki.

Ohjelmaan haetaan nyt leipomoita ympäri Suomea; leipomoita, joilla on paitsi suussa sulava tuotevalikoima myös oma tarinansa kerrottavaksi – oli se sitten perinteikäs polku sukupolvelta toiselle tai nuorien leipureiden toteutunut unelma.

– Olemme kiinnostuneita leipomoista, joista puhutaan ja innostutaan ja joiden tuotteita lähdetään hakemaan pitkienkin matkojen takaa. Tällaiset leipomot ansaitsevat tulla suuren yleisön tietoisuuteen, toteaa ohjelman tuomari Hans Välimäki.

Ohjelma perustuu suosittuun kansainväliseen formaattiin Britain’s Best Bakery, joka on lämminhenkisyydellään ja artesaanitaidonnäytteillään valloittanut leipomisen ystäviä ympäri maailmaa ja lisännyt tasokkaiden leipomojen tunnettuutta.

Jimin nettisivulla voi hakea mukaan ohjelmaan tai kertoa oman paikkakunnan parhaasta leipomosta: jimtv.fi/suomenparasleipomo.

Lisätietoja:

Vastaava tiedottaja, Jim, Liv

Kati Parkkonen

Kati.parkkonen@nelonenmedia.fi

050 366 8829


Tuottaja, Metronome Film & Television Oy

Heidi Hakkarainen

heidi.hakkarainen@metronome.fi

050 381 5044