Vuoden 2014 Leipäkaupan alueelliset ehdokkaat

16.10.2013


Suomen Leipuriliitto ry:n järjestämä Vuoden 2014 Leipäkauppa-kilpailu on edennyt vaiheeseen, jossa Leipuriliiton paikallisyhdistykset ovat valinneet alueeltaan oman ehdokkaansa Vuoden Leipäkaupaksi.

Ehdokkaat ovat:

K-citymarket Kankaanpää
Prisma Lielahti Tampere
Minimani Seinäjoki
K-citymarket Kuopio Päiväranta
K-citymarket Oulu Kaakkuri
Prisma Joensuu
Prisma Seppälä Jyväskylä
Prisma Halikko
K-citymarket Kouvola
K-citymarket Rovaniemi
Prisma Ylivieska
K-citymarket Myyrmäki

Esiraati kiertää ehdolla olevat leipäkaupat tämän syksyn aikana ja valitsee kolme loppukilpailijaa. Lopullinen valitsijaraati käy sen jälkeen arvioimassa nämä kolme ja nimeää parhaan niistä Vuoden 2014 Leipäkaupaksi. Tulos julkistetaan ja palkinto luovutetaan helmikuussa 2014.

Vuoden Leipäkaupan valinnassa vuorottelee nykyisin kaksi sarjaa. Joka toinen vuosi kilpailussa ovat mukana hypermarketit ja tavaratalot ja joka toinen vuosi näitä pienemmät päivittäistavarakaupat. Vuoden 2014 Leipäkauppa valitaan hypermarkettien ja tavaratalojen sarjassa.

Leipäkaupan valinnassa arvosteluperusteita ovat tuotteiden tuoreus, valikoiman monipuolisuus, valtakunnallisten, alueellisten ja paikallisten leipomotuotteiden saatavuus sekä tuotteiden saatavuus kaupan koko aukioloaikana. Lisäksi kiinnitetään huomiota leipäosaston yleisvaikutelmaan, siisteyteen ja järjestykseen sekä henkilöstön asiantuntemukseen ja palvelualttiuteen. Raadit arvioivat myös tuotteiden esillepanoa ja leipäosaston omaleimaisuutta. Tänä vuonna Vuoden Leipäkaupan valinnassa huomioidaan positiivisena asiana erityisesti se, että tuotteet ovat kotimaassa valmistettuja.

Kuluttajat arvostavat leivässä eniten tuoreutta ja makua, joten niistä huolehtiminen on kaupan ja leipurin yhteinen asia. Vuoden Leipäkauppa -kilpailu on yksi tapa edistää suomalaista leipäkulttuuria.

Vuoden 2013 Leipäkaupaksi valittiin pienempien päivittäistavarakauppojen sarjassa
K-supermarket Revontori Haukipudas, U & P Rantala Oy. Vuoden 2012 Leipäkauppa oli joensuulainen K-citymarket Pilkko, Juha ja Mari Kupiainen Oy. Mukana olivat tuolloin tavaratalot ja hypermarketit.