Suomen Leipuriliiton leipurijoukkue ja kondiittorijoukkue valmistautuvat Tampereella lokakuussa pidettäviin PM-kilpailuihin
4.4.2014
Suomen Leipuriliiton leipurijoukkue ja kondiittorijoukkue valmistautuvat kovaa vauhtia lokakuun alussa Tampereella pidettäviin Pohjoismaiden välisiin leipureiden ja kondiittoreiden mestaruuskilpailuihin. Kilpailut järjestetään 8.-10.10.2014 NordicFood NordicPack -messutapahtuman yhteydessä Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa. Järjestäjinä toimivat Tampereen Messut ja Leipuriliitto yhteistyökumppaneineen. Mukana Pohjoismaista ovat molemmissa kilpailuissa isäntämaa Suomen lisäksi Ruotsi, Norja ja Tanska. Leipomoalan PM-kilpailut on järjestetty tätä ennen jo kolme kertaa, viimeksi Tanskassa, jossa Suomi nappasi mestaruuden. Konditoria-alan PM-kilpailut järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Kilpailurupeaman Tampereella aloittavat kondiittorit, jotka kilpailevat keskiviikkona 8.10.2014 Kahdeksan tunnin aikana heidän on valmistettava kolmenlaisia petit fours-leivoksia, suklaa-lautasjälkiruoka sekä kolmikerroksinen hääkakku. Töiden teema on Romantic. Jokaisen maan joukkueessa on kaksi kondiittoria. Lisäksi jokainen osallistujamaa lähettää paikalle tuomarin. Suomen kondiittorijoukkueen muodostavat Vilppu Hänninen ja Tuomo Pynnönen, jotka molemmat työskentelevät Konditoria pH7 Oy:ssä Tuusulassa. Joukkueen valmentajana ja kilpailun tuomarina toimii Toni Rantala Konditoria pH7 Oy:stä. Leipurit astuvat kilpailuareenalle kondiittoreiden jälkeen 9. ja 10.102014. Leipureiden kilpailutöiden teemana on pohjoismainen luonto. Kolmihenkisistä leipurijoukkueista ensimmäisenä urakkansa aloittavat taitotyön tekijät torstaina 9.10.2014. Suomen joukkueen taitotyön tekee Katri Mäkinen, Elonen Oy Leipomo. Aikaa työn tekemiseen on kuusi tuntia. Valio Oy toimii leipurimaajoukkueen yhteistyökumppanina. KATSO tästä joukkueiden esittelyt
|