Suomen Leipuriliiton leipurijoukkue ja kondiittorijoukkue valmistautuvat Tampereella lokakuussa pidettäviin PM-kilpailuihin

4.4.2014

Leipurimaajoukkue valmentajineen, Oikealla valmentaja Veli-Matti Ahvenharju, sitten Tytti Tukiainen, Meiju Petrelius, Katri Mäkinen ja Valion leipomokonsultti Tapio Viikinniemi.
Leipurimaajoukkue valmentajineen, Oikealla valmentaja Veli-Matti Ahvenharju, sitten Tytti Tukiainen, Meiju Petrelius, Katri Mäkinen ja Valion leipomokonsultti Tapio Viikinniemi.
Kondiittorijoukkue, vasemmalla kilpailijat Vilppu Hänninen ja Tuomo Pynnönen, oikella valmentaja Toni Rantala.
Kondiittorijoukkue, vasemmalla kilpailijat Vilppu Hänninen ja Tuomo Pynnönen, oikella valmentaja Toni Rantala.

Suomen Leipuriliiton leipurijoukkue ja kondiittorijoukkue valmistautuvat kovaa vauhtia lokakuun alussa Tampereella pidettäviin Pohjoismaiden välisiin leipureiden ja kondiittoreiden mestaruuskilpailuihin. Kilpailut järjestetään 8.-10.10.2014 NordicFood NordicPack -messutapahtuman yhteydessä Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa. Järjestäjinä toimivat Tampereen Messut ja Leipuriliitto yhteistyökumppaneineen.

Mukana Pohjoismaista ovat molemmissa kilpailuissa isäntämaa Suomen lisäksi Ruotsi, Norja ja Tanska. Leipomoalan PM-kilpailut on järjestetty tätä ennen jo kolme kertaa, viimeksi Tanskassa, jossa Suomi nappasi mestaruuden. Konditoria-alan PM-kilpailut järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.

Kilpailurupeaman Tampereella aloittavat kondiittorit, jotka kilpailevat keskiviikkona 8.10.2014 Kahdeksan tunnin aikana heidän on valmistettava kolmenlaisia petit fours-leivoksia, suklaa-lautasjälkiruoka sekä kolmikerroksinen hääkakku.  Töiden teema on Romantic. Jokaisen maan joukkueessa on kaksi kondiittoria. Lisäksi jokainen osallistujamaa lähettää paikalle tuomarin.

Suomen kondiittorijoukkueen muodostavat Vilppu Hänninen ja Tuomo Pynnönen, jotka molemmat työskentelevät Konditoria pH7 Oy:ssä Tuusulassa.  Joukkueen valmentajana ja kilpailun tuomarina toimii  Toni Rantala Konditoria pH7 Oy:stä.

Leipurit astuvat kilpailuareenalle kondiittoreiden jälkeen 9. ja 10.102014.  Leipureiden kilpailutöiden teemana on pohjoismainen luonto. Kolmihenkisistä leipurijoukkueista ensimmäisenä urakkansa aloittavat taitotyön tekijät torstaina 9.10.2014. Suomen joukkueen taitotyön tekee Katri Mäkinen, Elonen Oy Leipomo. Aikaa työn tekemiseen on kuusi tuntia.

Perjantaina 10.10.2014 ovat vuorossa muut leipureiden kilpailutyöt eli ruokaleivät ja kahvileivät. Suomen ruokaleivät leipoo Meiju Petrelius, Fazer Leipomot Oy ja kahvileivät Tytti Tukiainen, Linkosuon Leipomo Oy. Joukkueen valmentajana ja kilpailun tuomarina toimii Veli-Matti Ahvenharju, Royal Bakery Oy. Joukkue on harjoitellut yhdessä pääasiassa Valion Nastolan koeleipomossa sekä Leipurin Oy:n koeleipomossa Vantaalla.

Valio Oy toimii leipurimaajoukkueen yhteistyökumppanina.

KATSO tästä joukkueiden esittelyt