Lantmännen ostaa VAASANin

15.1.2015

Pohjoismaiden suurimpiin elintarvikealan yhtiöihin kuuluva Lantmännen ek. för. ostaa VAASAN GroupOy:n (VAASAN) sen nykyiseltä omistajalta Lion Capitalilta. Kaupan myötä VAASAN ja Lantmännen Unibake laajentavat  yhteistä tuotetarjontaansa ja parantavat palvelukykyänsä sekä asemaansa Itämeren alueella.

Lantmännen on 32 000 ruotsalaisen maanviljelijän omistama osuuskunta ja Pohjoismaiden johtavia toimijoita maanviljelyn, koneiden, bioenergian ja elintarvikkeiden alalla. Lantmännenillä on yli 8 000 työntekijää ja toimintaa yli 20 maassa, ja sen liikevaihto on noin 33 miljardia Ruotsin kruunua.

Lantmännen omistaa jo noin 8 % VAASANin osakkeista ja hankkii tällä kaupalla omistukseensa koko osakekannan. Kaupan toteutumisen jälkeen VAASAN siirtyy osaksi Lantmännenin tytäryhtiötä Lantmännen Unibakea.

Lantmännen Unibake on kansainvälinen pakaste- ja tuoreleipätuotteita päivittäistavarakauppa- ja foodservice-asiakkaille valmistava leipomoyhtiö. Yrityskauppa parantaa Lantmännen Unibaken nykyistä tuotetarjontaa uusilla tuotteilla ja konsepteilla ja tarjoaa sille vakiintuneen kansainvälisen aseman esimerkiksi hapankorppujen markkinoilla. Kauppa laajentaa myös Lantmännen Unibaken maantieteellistä läsnäoloa Itämeren alueella.

Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta. Kaupan toteutuminen edellyttää tavanomaista viranomaisten hyväksyntää. Kaupan arvioidaan toteutuvan vuoden 2015 puoliväliin mennessä.