Eero Paulamäki hopealle suklaan maailmanmestaruuskarsinnassa

9.3.2015

Eero Paulamäki rakentaa voittoisaa suklaaveistostaan. Kuva Toni Rantala.
Eero Paulamäki rakentaa voittoisaa suklaaveistostaan. Kuva Toni Rantala.
Hodari oli tällä kerralla makea. Kuva Fazer.
Hodari oli tällä kerralla makea. Kuva Fazer.

Suklaamestari Eero Paulamäki sijoittui toiseksi World Chocolate Masters -kilpailun Pohjoismaiden karsinnoissa Kööpenhaminassa. Kilpailun voittajaksi ylsi  tanskalainen Tor Stubbe. Kokonaiskilpailun lisäksi jokaisen kilpailukategorian paras palkittiin. Eero Paulamäki voitti suklaaveistos-kategorian.

Eero Paulamäellä on yli 12 vuoden ammattikokemus kondiittorina ja tällä hetkellä hän työskentelee Kluuvikadun Karl Fazer Caféssa kondiittorimestarina.

Maailman suurin suklaantuottaja, Barry Callebaut, järjestää World Chocolate Masters -kilpailun joka toinen vuosi. Pohjoismaiden karsintakierroksella kilpailtiin alueen edustuspaikasta MM-finaalissa, joka järjestetään Pariisissa Salon du Chocolat Professionnel -messuilla 28.-30. lokakuuta 2015.

Suomen tuomarina kilpailussa toimi Toni Rantala tuusulalaisesta Konditoria pH7 Oy:stä.

Kilpailun teemana oli ”Inspiraatiota luonnosta” ja  teeman mukaisesti kilpailijoiden tuli valmistaa praliini, päivän kakku, mukaan otettava suklaaherkku street food-teemalla,sekä näyttävä suklaaveistos.

Eero Paulamäen kilpailutöistä kesää kuvasti Dogclair-leivos, joka yhdisti perinteisen Eclair-leivoksen idean ja nakkisämpylän. Herkussa maistui mm. maitosuklaa, tumma suklaa, vadelma, mansikka, tyrni ja hasselpähkinät. Talviteemassa täytetty Lumihiutale-suklaakonvehti välitti lumista tunnelmaa ja sisällys maistui mesimarjalle, lakritsille ja tummalle suklaalle. Syksyä edusti ruispohjainen mehevä kakku Syyssato, jossa maistui kinuskinen maitosuklaa, tonkapapujen tuoma pehmeys ja sadonkorjuuteemaan sopivat suomalaiset punaviinimarjat.

Paulamäen kevätluomus oli kilpailun niin kutsuttu show piece, yli metrin korkuinen Spring to Life -suklaaveistos, jossa suomalaisen luonnon elementit kuten vesi, jää, sammal, lumpeenkukka, perhoset ja kevätkeiju esiintyivät. Työ palkittiin kilpailun parhaana.