Taitaja 2015 kondiittorilajin voitto Emeliina Papinniemelle

8.5.2015

Emeliina Papinniemi iloitsi voitosta.
Emeliina Papinniemi iloitsi voitosta.

Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa sekä HK Areenalla  5.-7-5-2015 pidetyn valtakunnallisen ammattitaidon SM-kilpailun, Taitaja2015:n kondiittorilajin voitti imatralainen Emeliina Papinniemi.

Saimaan ammattiopiston menestystä kilpailussa täydensi oppilaitoksessa opiskeleva, hopealle tullut Reetta Taina. Kolmanneksi kilpailussa tuli Saara Riutta, joka edusti Etelä-Savon ammattiopistoa.

Taitaja-finaalissa suomenmestaruuksista kilpaili Turussa noin 400 nuorta. Kondiittorilajin loppukilpiluun oli selviytynyt kahdeksan nuorta kondiittoriosaajaa, jotka näyttivät taitonsa kolmipäiväisen kilpailun aikana.

Kondiittorilajin päätuomarina toimi Hanna Oinonen, Tampereen seudun ammattiopisto ja muut tuomarit olivat Eila Kiilamaa, Jyväskylän Aikuisopisto, Joachim Wunsch, Finnbakels Oy, Mikko Hietala, MBakery Oy sekä Säde Erinko, Maalaisleipomo Naumanen. Lajivastaavina toimivat Kristiina Lehto ja Harri Lehtonen Turun ammatti-instituutista.

Kilpailuissa valmistettiin seuraavat tuotteet:
- suklaakonvehdit  ohjeen mukaan, muotti kilpailupaikalta
- suklaakonvehdit oman suunnitelman ja oman muotin mukaan
- gluteeniton Taitaja2015-hyydykeleivos.  Kukin kilpailija myi leivoksensa Taitaja2015 – leivokseksi tuomareille myyntipuheellaan.
- Fantasiakakku, teemana ammattiala. Kakusta tuli nähdä selkeästi, mitä alaa se esitteli, leipuri-kondiittorin ammattia ei esitelty kakuissa. Kakut kuorrutettiin marsipaanilla ja koristeet muotoiltiin käsin marsipaanista tai sokerimassasta.
- Taitotyö suklaasta, max korkeus 30 cm. Taitotyön tuli toimia tarjoilualustana suklaakonvehdeille.

Emeliina Papinnemen  voiton kruunasi  valinta Taitajien Taitajaksi. Valinnan tekee Skills Finland ry:n nimeämä jury vuosittain Taitaja-kilpailujen lajikohtaisten voittajien joukosta. Valintakriteereissä todetaan, että Taitajien Taitaja on oman lajinsa ehdottomasti paras. Hän on ylpeä omasta osaamisestaan ja omasta ammatistaan sekä ammatillisesta koulutuksestaan. Lisäksi hän on luonteeltaan positiivinen ja ulospäin suuntautunut, hyvä oman lajinsa sekä ammatillisen koulutuksen edustaja.