Sokos Herkku Tampere on Vuoden 2016 Leipäkauppa

3.2.2016

Sokos Herkun voittoisasta leipäosastosta vastaavat Mira Salonen (oik.) ja Regina Roomets (vas.). Keskellä myyntipäällikkö Timo Pitkäranta.
Sokos Herkun voittoisasta leipäosastosta vastaavat Mira Salonen (oik.) ja Regina Roomets (vas.). Keskellä myyntipäällikkö Timo Pitkäranta.

Suomen Leipuriliitto ry paikallisyhdistyksineen on valinnut 20. kerran Vuoden Leipäkaupan.

Vuoden 2016 Leipäkauppa on Sokos Herkku Tampere, Pirkanmaan Osuuskauppa.

Monivaiheinen Vuoden 2016 Leipäkauppa -kilpailu eteni siten, että Suomen Leipuriliitto ry:n paikallisyhdistykset (14 kpl) valitsivat omalta alueeltaan parhaaksi katsomansa päivittäistavarakaupan leipäosaston ja nimesivät sen ehdokkaakseen Vuoden Leipäkaupaksi. Tunnustuksena alueellisesta valinnasta myymälä sai leipäosastolleen ehdokkuudesta kertovan banderollin. Loppukilpailuun valittiin neljä päivittäistavarakauppaa, jotka olivat K-citymarket Kaakkuri Oulu, Prisma Joensuu, K-citymarket Sello Espoo ja Sokos Herkku Tampere

Loppukilpailuraadin mukaan voittajakauppa Sokos Herkku Tampere tarjoaa asiakkailleen leipäosaston, jossa on runsas valikoima valtakunnallisten, alueellisten ja paikallisten leipomoiden tuotteita. Se houkuttelee kuluttajaa valitsemaan ostoskoriinsa useampia leipäherkkuja kerrallaan. Ylivoimainen enemmistö  leipäosaston tuotteista on Suomessa valmistettuja, mikä on tässä kilpailussa tärkeä kriteeri.

Voittajan valitsi raati, johon kuuluivat tuoteryhmäpäällikkö Vilhelmiina Erkkola, Fazer Leipomot Oy, myyntineuvottelija Mai Britt Jaakkola, Leivon Leipomo Oy, toiminnanjohtaja Kaisa Mensonen, Leipätiedotus ry, koordinaattori Päivi Tähtinen, Vilja-alan yhteistyöryhmä VYR ry sekä toimitusjohtaja Mika Väyrynen, Suomen Leipuriliitto ry.

Tuotteiden esillepanossa on Sokos Herkun leipäosastolla nähty paljon vaivaa. Esimerkiksi paikallisten leipomoiden tuotteita on esillä kauniisti somistetulla toripöydällä, johon kunkin leipomon nimi on merkitty kyltillä.  Myös sesonkiherkut ovat houkuttelevasti tarjolla. Osastolla tuodaan kekseliäästi esiin tuotteita ja niiden yhdistelmiä, kuten esimerkiksi saaristolaisleipää ja hilloa omassa pisteessään. Konsulenteille on maistatusta varten rakennettu kiinteä esittelypiste tyylikkäine puuvitriineineen. Gluteenittomia tuoretuotteita on leipäosastolla tarjolla runsaasti ja monesta eri leipomosta.  Raadilta saa erityiskiitosta se, että kotimaiset tuotteet ovat selvänä enemmistönä paistopisteen tarjonnassa.  Sokos Herkun leipäosaston hoitajat ovat ammattilaisia, jotka käyttävät työssään sekä sydäntään että mielikuvitustaan.  Kodikkaalla ja runsaalla leipäosastolla on miellyttävä asioida.

Vuoden 2016 Leipäkauppa julkistettiin Tampereella 3.2.2016. Leipäosaston hoitajat Mira Salonen ja Regina Roomets palkittiin kultamitalein ja kultamitalin sai myös Sokos Herkun myyntipäällikkö Timo Pitkäranta.

Vuoden Leipäkauppa -kilpailu järjestetään nykyisin kahdessa sarjassa. Joka toinen vuosi kilpailussa ovat mukana pienemmät päivittäistavarakaupat ja joka toinen vuosi hypermarketit ja tavaratalot. Tänä vuonna kilpailussa olivat mukana hypermarketit ja tavaratalot.  Vuoden 2015 Leipäkaupaksi valittiin pienempien kauppojen sarjassa S-market Rantakatu, Joensuu.

Vuoden Leipäkauppa -titteli on tunnustus työstä suomalaisen leipäkaupan kehittämisessä.