Vuoden Suomalainen Elintarvike -finalistien joukossa myös leipomotuote

1.4.2016


Elintarviketeollisuusliiton järjestämän Vuoden Suomalainen Elintarvike 2016 -kilpailun viisi finalistia ovat Atrian Atria Bravuuri Pulled Pork, Juustoportin Juustoportti Vapaan Lehmän maito, Komppa-Seppälän luomutilan Järki särki, luomutomaatti & yrtit, kalasäilyke, Saarioisen Balanssi Kirjolohifileeateria ja Viipurilaisen Kotileipomon Puhtikaura Kaurapuuteri.

Raadin arvioi Viipurilaisen Kotileipomon finalistituotteesta on seuraava:  suomalaista kauraa innovatiivisessa muodossa. Koko perheen uudenlainen välipalan täydentäjä tai treenaajan kotimainen vaihtoehto ravintolisille. Upeimmillaan juomissa, smoothieissa ja juotavana puurona. Kokonaisuuden kruunaa kaunis pakkaus.

Finalistit valinnut raati painotti herkullisen maun ohella valinnoissa erityisesti ravitsemusta, ympäristönäkökulmaa, tuotantoeläinten hyvinvointia ja kaupallista potentiaalia. Finalistituotteita kuvaa myös houkutteleva ja oivaltava pakkaus sekä edistyksellinen teknologia.

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2016 -raadissa olivat mukana puheenjohtajana toiminut Keskon vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo, Stockmannin laatupäällikkö Markus Luhtala, ruokakirjailija Sikke Sumari sekä Elintarviketeollisuusliiton toimialapäällikkö Marika Säynevirta ja johtaja Marleena Tanhuanpää.

Raadin yllätti kilpailuun lähetettyjen tuotteiden valtava määrä ja monipuolisuus. Korkeatasoiseen kilpailuun osallistui 69 kotimaista uutuustuotetta.

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2016 -kilpailun voittaa finalistituote, joka saa eniten ääniä 1.4.2016 alkavassa yleisöäänestyksessä osoitteessa  www.maistasuomi.fi/fi/vuodenelintarvike

Äänestysaika päättyy 17.4.2016. Voittaja julkistetaan Elintarvikepäivässä 17.5.2016.