Enni Rantala kondiittorien MM-kilpailuihin syyskuussa

31.8.2016

Tamperelaisessa Royal Bakery Oy:ssä konditoriavastaavana työskentelevä Enni Rantala lähtee syyskuussa Kreikkaan kilpailemaan kondiittorien maailmanmestaruudesta.  Rantala on historian toinen World Global Pastry Chef -kilpailuun päässyt suomalainen.

Global Chefs Challenge 2016 -kilpailu käydään Kreikan Thessalonikissa 27.9.2016. Kilpailussa on kaksi sarjaa, Global Chef ja Global Pastry Chef, joissa maailman parhaimmat ravintolakokit ja jälkiruokakokit ottavat toisistaan mittaa. Kilpailuun osallistuu alansa huiput kymmenistä eri maista.

- Tanskassa Aalborgissa viime vuonna käydyssä Global Pastry -kilpailussa sain hopeaa, minkä ansiosta pääsin taistelemaan MM-tittelistä, Rantala kertoo.

Kahdeksantuntisen koitoksen aikana kilpailijoiden tulee valmistaa suklaatyö, joka on vähintään 60 cm korkea ja jonka teemana on Kreikan mytologia, kuusi erilaista jälkiruokaa kesäteemalla sekä 1,2–1,4-kiloinen kakku. Pääosa raaka-aineista on ennalta määriteltyjä.

Leipuri-kondiittoritutkinnon sekä kondiittorin ammattitutkinnon suorittanut Rantala on tamperelaisen Royal Bakeryn toimitusjohtajan ja kondiittorimestarin Veli-Matti Ahvenharjun kasvatti. Ahvenharju ja Royal Bakery ovat tukeneet vahvasti Rantalaa myös kisaan valmistautumisessa. Rantalan avustajana kilpailussa toimii Maria Sivula.