Putaan Pulla palkittiin oman alueensa parhaana kasvuyrityksenä

14.10.2016

EY Entrepreneur of the Year 2016 -kilpailun loppukilpailufinalistit, 14 suomalaisyrityksen omistajayrittäjää, julkistettiin 12.10.2016. Heidät kruunattiin tässä vaiheessa omien alueidensa parhaina. Alueita on kilpailussa viisi: Uusimaa, Itä-Suomi, Länsi-Suomi, Pohjois-Suomi sekä Häme ja Keski-Suomi. Vuoden Perheyrittäjä -sarjassa menestyi myös leipomoyritys, oululainen Putaan Pulla Oy toimitusjohtaja Antti Tyykiluodon johdolla  (Pohjois-Suomi). Muut tämän sarjan finalistit olivat tukkukauppa Tammer-Tukun serkukset Zachary ja Vesa Mäenpää (Häme ja Keski-Suomi); mediatalo A-Lehdet Oy:n Olli-Pekka Lyytikäinen ja Anne Lyytikäinen-Palmroth (Uusimaa).

Vuoden Perheyrittäjä-sarjan ohella muut kilpailusarjat ovat Palvelut, Tuotanto, Kauppa ja Vuoden Nuori Yrittäjä. Valtakunnallisessa finaalissa 4.11.2016 ratkeavat koko Suomen-kilpailun voittaja sekä sarjavoittajat. Eri toimialoja edustavia yrittäjiä yhdistää vankka usko oman yrityksensä tulevaisuuteen ja kasvuun sekä kova yrittämisen tahto. Liikevaihtoaan finalistien yritykset ovat kasvattaneet tyypillisesti kaksinumeroisin luvuin.

Putaan Pullasta kerrotaan perusteluissa seuraavaa: kyseessä on vuonna 1978 perustettu, Pohjois-Suomessa, Haukiputaalla toimiva perheyritys.  Täyden palvelun leipomon valikoimiin kuuluvat niin ruokaleivät, kahvileivät kuin konditoriatuotteetkin. Yrityksen pääpaino on ruokaleivän valmistuksessa ja sen pääasiakasryhmä on päivittäistavarakauppa. Yritys työllistää omistajasisarusten, Antin, Jannen ja Helmin, lisäksi yli 30 vakituista työntekijää. Putaan Pulla Oy valmistaa ”äärimmäisen kannattavaa pullaa” – se on saavuttanut elintarvikealalle poikkeuksellisen hyvä tuloksen. Tämän on mahdollistanut muun muassa asiakasketjun, henkilökunnan sekä strategisten yhteistyökumppanuuksien vaaliminen.  Kovasta kilpailusta ja alalle tyypillisistä haasteista huolimatta, Putaan Pulla on Antti Tyykiluodon johdossa onnistunut kasvamaan ja erottautumaan muista.

EY Entrepreneur of the Year on arvostettu kansainvälinen tunnustuspalkinto menestyville, nopeasti kasvavien ja vastuullisten yritysten omistajayrittäjille. Kilpailu pohjautuu yrittäjien henkilökohtaisiin haastatteluihin. Laajoissa haastatteluissa tarkastellaan ehdokkaita yrittäjyyden eri osa-alueiden kautta, taloudelliset tunnusluvut ovat vain yksi osa. EY tutustui kevään 2016 aikana yli 500 kandidaattiyritykseen. Näistä 55 valikoitui haastatteluprosessiin sekä tuomariston arvioitavaksi. Valinnat kilpailun aluevoittajista teki kilpailun järjestäjästä riippumaton tuomaristo, jonka jäsenet edustavat kukin omien alojensa huippuasiantuntemusta ja kokemusta. Suomessa kilpailua on järjestetty vuodesta 2003 lähtien.