Itsenäisyyden juhlavuoden leivoskilpailun tulos selviää 28.10.2016
28.10.2016
Suomen Leipuriliiton tammikuussa jäsenistölleen julistaman Itsenäinen Suomi 100 vuotta -leivoskilpailun finaali käydään perjantaina 28.10.2016 Helsingin Messukeskuksessa, Viini ja Ruoka -messuilla hallissa 5 alkaen kello 16.00. Finaalin juontaa Saija Palin. Kilpailun tavoitteena on löytää Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden leivos resepteineen. Tammikuusta 2017 lähtien kaikki Leipuriliiton jäsenyritykset voivat halutessaan valmistaa kilpailun voittajaleivosta myyntiin juhlavuoden kunniaksi. Finalistit kilpailujärjestyksessä: 1. Elonen Oy Leipomo, Jämsä: Pohjolan tumma yö
Finalistit tuovat tilaisuuteen valmiit leivokset, jotka tuomaristo arvioi seuraavin perustein: maku, ulkonäkö, teemanmukaisuus (kotimaiset raaka-aineet sekä Suomen itsenäisyys 100 vuotta) ja tuotantoon soveltuvuus. Tuomariston puheenjohtajana toimii kondiittorimestari Curt Lindqvist (Mauste-Sallinen Oy) ja muut jäsenet ovat kondiittorimestari Toni Rantala, Konditoria pH7 Oy; kondiittorimestari Veli-Matti Ahvenharju, Royal Bakery Oy; kondiittorimestari Mika Parviainen, Valio Oy; kondiittorimestari Ossi Aalto, Condite Oy sekä keittiömestari Pasi Pärssinen, Ravintola pH7 Oy. |