Itsenäisyyden juhlavuoden leivoskilpailun tulos selviää 28.10.2016

28.10.2016

Elonen Oy Leipomo
Elonen Oy Leipomo
Ramin Konditoria
Ramin Konditoria
Pulla-Pirtti Oy
Pulla-Pirtti Oy
Huovisen Leipomo, Timo Kyllinen Oy
Huovisen Leipomo, Timo Kyllinen Oy
Reijo Heinonen
Reijo Heinonen
Konditoria Galette Ky
Konditoria Galette Ky
Marian Konditoria Oy
Marian Konditoria Oy
Hanna Oinonen
Hanna Oinonen

Suomen Leipuriliiton tammikuussa jäsenistölleen julistaman Itsenäinen Suomi 100 vuotta -leivoskilpailun finaali käydään  perjantaina 28.10.2016 Helsingin Messukeskuksessa, Viini ja Ruoka -messuilla hallissa 5 alkaen kello 16.00. Finaalin juontaa Saija Palin.

Kilpailun tavoitteena on löytää Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden leivos resepteineen. Tammikuusta 2017 lähtien kaikki Leipuriliiton jäsenyritykset voivat halutessaan valmistaa kilpailun voittajaleivosta myyntiin juhlavuoden kunniaksi.

Finalistit kilpailujärjestyksessä:

1. Elonen Oy Leipomo, Jämsä: Pohjolan tumma yö


2. Ramin Konditoria, Mikkeli: Itsenäinen mustikka


3. Pulla-Pirtti Oy, Oulu: Lumipallo


4. Huovisen Leipomo/Timo Kyllinen Oy, Oulu: Hangenkierä 

                                                        
5. Reijo Heinonen, Kangasala: Suomi 100 v. leivos


6. Konditoria Galette Ky, Kotka: Kuura


7. Marian Konditoria Oy, Helsinki: Sininen ja valkoinen


8. Hanna Oinonen, Tampere: Lehmipolku

 

Finalistit tuovat tilaisuuteen valmiit leivokset, jotka tuomaristo arvioi seuraavin perustein: maku, ulkonäkö, teemanmukaisuus (kotimaiset raaka-aineet sekä Suomen itsenäisyys 100 vuotta) ja tuotantoon soveltuvuus.

Tuomariston puheenjohtajana toimii kondiittorimestari Curt Lindqvist (Mauste-Sallinen Oy) ja muut jäsenet ovat kondiittorimestari Toni Rantala, Konditoria pH7 Oy; kondiittorimestari Veli-Matti Ahvenharju, Royal Bakery Oy; kondiittorimestari Mika Parviainen, Valio Oy; kondiittorimestari Ossi Aalto, Condite Oy sekä keittiömestari Pasi Pärssinen, Ravintola pH7 Oy.