Pirjon Pakari Seinäjoki Oy on Seinäjoen Vuoden Yrittäjä 2016

2.11.2016

Kuvassa vasemmalta Katri-Maria Malmivaara, Hannu Malmivaara ja Juha Malmivaara. Kuva: Johanna Rintamäki.
Kuvassa vasemmalta Katri-Maria Malmivaara, Hannu Malmivaara ja Juha Malmivaara. Kuva: Johanna Rintamäki.

Pirjon Pakari Seinäjoki Oy valittu Seinäjoen Vuoden Yrittäjäksi 2016. Valinnan teki Seinäjoen Yrittäjät.  Vuoden Yrittäjä-tunnustuksen sai myös toinen seinäjokelainen yritys Kangaskeskus Oy. Valinnat julkistettiin perjantaina 28.10.2016.

Seinäjoen Yrittäjät ry:n tiedotteessa kerrotaan, että Pirjon Pakari kehittää toimintaansa jatkuvasti. Hannu Malmivaaran mukaan yhdellä leipomolla leipuri elättää hyvin perheensä, mutta jos haluaa kehittää liiketoimintaa, leipomoita on oltava useita.

Seinäjoelle vuonna 2004 perustetun leipomon lisäksi Pirjon Pakarilla on leipomot Kauhajoella, jossa valmistetaan gluteenittomia leivonnaisia, Ylöjärvellä sekä Nurmijärvellä, jossa toimii tavallisen leipomon lisäksi gluteeniton leipomo.

Kaikki leipomot ovat lähileipomoita ja ne työllistävät kunkin alueen ihmisiä. Asiakkaina on alueen kauppoja, joihin tuotteet toimitetaan aina tuoreina. Pirjon Pakari on avaamassa myös verkkokaupan, joka keskittyy gluteenittomiin tuotteisiin

Pirjon Pakarilla on Seinäjoella parikymmentä työntekijää. Yhteensä Hannu Malmivaara työllistää leipomoissaan, kuljetuspalveluissaan ja kahviloissaan runsaat 70 työntekijää.