Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -finaalissa kaksi leipomotuotetta

13.4.2017

Elintarviketeollisuusliiton järjestämän Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -kilpailun finaaliin on valittu seitsemän vuoden 2016 aikana myyntiin tullutta kotimaista uutuustuotetta. Mukana on myös kaksi leipomoa tuotteineen, molemmat Tampereelta: Leivon Leipomo Oy ja Linkosuon Leipomo Oy.

Finalistit edustavat kukin tiettyä käyttötarkoitusta, jotka ovat arjen apulainen, herkutteluhetki, hyvinvointia elämään, juomaidea, kotikokeille, mauista parhain ja superinnovaatio. Näistä herkutteluhetki-kategoriaa edustaa Linkosuon Leipomo Oy:n Uunipaahdettu RuisLastu sour cream & onion. Leivon Leipomo Oy:n Jyväjemmari-ruissiemenkuivaleipä edustaa puolestaan mauista parhain-kategoriaa.

Raadin arvio Linkosuon Ruislastuista: Rukiista tehtyjen napostelutuotteiden uusin oivallus, joka herkuttelijan on helppo löytää kaupan perunalastuhyllyltä. Yhtä ohuita ja rapeita kuin perunalastut, ja myös pakkaus houkuttelee. Perunalastuista lainattu sour cream -maku on klassikko, joka toimii myös ruislastussa. Vientipotentiaalia erityisesti maihin, joissa sipsejä ja muita napostelutuotteita kulutetaan paljon.

Raadin arvio Leivon Leipomon Jyväjemmari-kuivaleivästä: Näkkileivän uusi sukupolvi, joka luo uuden kategorian leipähyllyyn. Raaka-aineet ja monipuoliset ravitsemusarvot tekevät tästä terveystuotteen, mutta huomionarvoista on erinomainen maku. Mitä jää muille, kun koko pakkauksen voisi syödä kerralla itse? Perinteinen tuote pitää välillä keksiä uudelleen, ja tässä se näkyy hyvin. Plussaa myös hyvästä säilyvyydestä, lisäaineettomuudesta ja tyylikkäästä pakkauksesta.

Muut finalistituotteet

Arjen apulainen: Apetit Tuorekset Sienestäjän pannuvihannes

Hyvinvointia elämään: Hyvä Apaja uunivalmis, ruodoton kirjolohifilee paistopussissa, pippuri

Juomaidea: Kelkka drinkkisekoitus

Kotikokeille: HK Maakarit® Nürnbergin Günther grillimakkara

Superinnovaatio: Gold&Green Nyhtökaura™  nude

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -kilpailun voittaa finalistituote, joka saa eniten ääniä yleisöäänestyksessä. Äänestää voi osoitteessa:  www.maistasuomi.fi/fi/vuodenelintarvike

Äänestysaika päättyy 27.4.2017, ja voittaja julkistetaan Elintarvikepäivässä 16.5.2017.