Vuoden Leipäkauppa 2018 -kilpailun alueelliset ehdokkaat

16.10.2017


Suomen Leipuriliitto ry:n järjestämän Vuoden Leipäkauppa-kilpailun alueelliset ehdokkaat julkistetaan tänään 16.10.2017 kansainvälisen Maailman Leipäpäivän kunniaksi. Leipuriliiton alueyhdistykset ovat tällä kerralla valinneet ehdokkaat hypermarkettien ja tavaratalojen sarjassa ja asettaneet ehdolle Vuoden 2018 Leipäkaupaksi seuraavat kaupat:

K-Citymarket Espoo Sello

K-Citymarket Jyväskylä Seppälä

K-Citymarket Sastamala   

K-Citymarket Seinäjoki Päivölä

K-Citymarket Turku Kupittaa                                                                                 

Kokkolan Halpa-Halli

Prisma Joensuu

Prisma Kajaani                 

Prisma Kouvola

Prisma Mikkeli

Prisma Oulu Limingantulli

Prisma Rauma                                        

Prisma Vaasa                                                                                        

                     
Jokaiselle myymälälle annetaan tänään ehdokkuudesta kertova ”Ehdolla Vuoden 2018 Leipäkaupaksi” -banderolli, jonka myymälät voivat kiinnittää leipäosastolleen.

Jo kahdennenkymmenennen toisen kerran järjestettävää Vuoden Leipäkauppa-kilpailua on uudistettu. Nyt valintaan voivat vaikuttaa myös kuluttajat sekä ehdolle asetetut myymälät itse. Kuluttajat voivat osallistua Vuoden Leipäkaupan valintaan äänestämällä omaa suosikkiaan ehdokaskaupoista osoitteessa https://www.facebook.com/VuodenLeipakauppa. Facebookissa äänestäneiden kesken arvotaan jokaisen ehdokaskaupan alueella iso kassillinen leipää ja muita leipomoherkkuja. Äänestysaika on 17.-30.10.2017.

Ehdokasmyymälöitä pyydetään puolestaan lähettämään Suomen Leipuriliitolle perustelut ja kuvia/video leipäosastoon paneutumisesta ja siinä onnistumisesta. Esiraati käy läpi perustelut sekä kuluttajien kommentit ja valitsee niiden mukaisesti 3-5 finalistia. Suomen Leipuriliiton valitsijaraati vierailee finalistimyymälöissä ennalta ilmoittamattomana aikana ja valitsee niiden joukosta voittajan.

Voittaja palkitaan ensi helmikuussa Vuoden Leipäkauppa 2018 -tittelillä. Tunnustus myönnetään päivittäistavarakaupalle, joka on esimerkillisesti paneutunut ja panostanut leipomotuotteiden kauppaan ja huomioinut monipuolisesti kuluttajien toiveet ja tarpeet. Vuoden Leipäkauppa -tunnustuksella palkitaan sekä kauppa että sen leipäosaston henkilökunta suomalaisen leipäkulttuurin ja leivän arvostuksen hyväksi tehdystä työstä.

Vuoden Leipäkaupan valinnassa olennaisia kriteereitä ovat valikoiman monipuolisuus ja tuoreus sekä paikallisten, alueellisten ja valtakunnallisten leipomotuotteiden saatavuus. Erityisen tärkeää on, että tuotteet on valmistettu Suomessa. Myös sesongit ja erityisruokavaliot tulisi huomioida leipäosastolla. Lisäksi kiinnitetään huomiota leipäosaston yleisvaikutelmaan, siisteyteen ja järjestykseen, tuotteiden esillepanoon, osaston omaleimaisuuteen sekä henkilöstön asiantuntemukseen ja palvelualttiuteen.

Vuoden Leipäkaupan valinnassa ovat joka toinen vuosi mukana hypermarketit ja tavaratalot, joka toinen vuosi pienemmät päivittäistavarakaupat. Vuoden 2017 Leipäkaupaksi valittiin K-supermarket Reimari Paraisilta pienempien päivittäistavarakauppojen sarjassa.