Emeliina Papinnimelle kultaa WorldSkillsin kondiittorilajissa

20.10.2017


Suomen Emeliina Papinniemi on voittanut kultaa ammattitaidon MM-kilpailujen kondiittorilajissa Abu Dhabissa. Nelipäiväisen kilpailun palkinnot jaettiin torstai-iltana 19.10.2017. Papinniemi sai parhaat pisteet kaikista suomalaiskilpailijoista ja hänet palkittiin Best of Nation -tittelillä. Kultaa saivat omissa lajeissaan myös Matias Korri lentokonehuollossa sekä Sofia Sundqvist lähihoitajalajissa.

Emeliina Papinniemi on Saimaan ammattiopisto Sampon kasvatti ja näihin kilpailuihin valmistautuminen oli osa hänen kisällitutkintoaan, jota hän suorittaa oppilaitoksessa. Tällä hetkellä Emeliina on töissä turkulaisessa MBakery Oy:ssä, jonka yrittäjänä toimii Mikko Hietala.

Emeliinalla on runsaasti kilpailukokemusta jo ennestään, sillä hän on ollut mukana myös Suomen kokkimaajoukkueessa. Sitä ennen hän voitti Ammattitaidon Taitaja SM-kilpailuissa kondiittorilajin vuonna 2015 ja hänet valittiin 450 kilpailijan joukosta koko kilpailun Taitajien Taitajaksi. Samana keväänä hän valmistui leipuri-kondiittoriksi Saimaan ammattiopistosta.

Abu Dhabin WorldSkills-kilpailun kondiittorilajissa oli yhteensä 26 osallistujaa. Kilpailutehtäviin kuuluivat mm. kaksi erilaista kakkua, suklaaveistos, marsipaanihahmot ja suklaapatukat. Kondiittorilajissa jaettiin kaikkiaan kolme hopeamitalia, jotka menivät Itävaltaan, Ranskaan ja Intiaan.

Ammattitaidon MM-kilpailu WorldSkills järjestettiin Abu Dhabissa 14.–19.10.2017. Siihen osallistui 1255 nuorta ammattilaista 58 maasta. Kilpailu järjestetään joka toinen vuosi jossain päin maailmaa. Suomen joukkueeseen kuului 27 nuorta, jotka osallistuivat yhteensä 24 lajiin. Jokaisen kilpailulajin suoritus kestää neljä päivää, joiden aikana tehdään lajista riippuen joko useita pieniä tehtäviä tai yksi isompi työ.

Kolmen kultamitalin ja yhden hopeamitalin lisäksi suomalaiset saivat yhdeksässä lajissa tunnustuksen keskiarvoa paremmasta suorituksesta. Neljä mitalia on erinomainen suoritus erittäin korkeatasoisessa kilpailussa. Kultamitaleja Suomi on saanut WorldSkills-kilpailusta enemmän vain kerran, eli kotikisoissa Helsingissä vuonna 2005, jolloin kultaa tuli yksi enemmän. WorldSkills-kilpailun osallistujamäärät ovat kasvaneet viime vuosina.