Leipäviikkoa vietetään viikolla 37 teemalla #syönleipää

10.9.2018

Leipätiedotuksen perinteistä syksyistä teemaviikkoa, Leipäviikkoa, vietetään 10.-16.9. teemalla #syönleipää. Leipä on suosittua ruokaa, sillä Leipätiedotuksen teettämän kuluttajatutkimuksen mukaan 98% suomalaisista syö leipää. Ruisleipä on edelleen houkuttelevin leipä, mutta erityisesti naiset ovat alkaneet syödä myös kauraleipää. Nuorille sen sijaan maistuvat sämpylät.

Mielenkiintoista on, miten suomalaiset, ruotsalaiset ja norjalaiset eroavat toisistaan leivänkäyttötavoiltaan. Ruotsalaiset eivät syö leipää lounaalla lähes lainkaan (10%), kun taas norjalaiset valitsevat nimenomaan leipää lounaaksi (60%). Suomalaiset jäävät tähän väliin (35%). Meillä leipää syödään eniten aamiaisella ja iltapalalla sekä paljon myös välipalana.

Suomessa arvostetaan täysjyväleipää muita Pohjoismaita enemmän. Vain 42% ruotsalaisista pyrkii valitsemaan täysjyvää, kun suomalaisista lähes 80% tekee näin. Suomalaiset myös ymmärtävät täysjyväviljan terveysvaikutukset muita pohjoismaalaisia selkeästi paremmin. Tiedot pohjautuvat Leipätiedotuksen teettämään leipätuotteiden käyttötutkimukseen sekä Norjan ja Ruotsin vastaaviin kuluttajatutkimuksiin.

Lue Leipäviikkoa koskea tiedote täältä