Markku Vengasaho on ehdolla Euroopan vuoden ammatilliseksi opettajaksi

20.9.2019

Lehtori Markku Vengasaho on ehdolla Euroopan komission järjestämässä ”Vocational Excellence Awards” -kilpailussa ammatillisten opettajien kategoriassa. Oppilaitokset ympäri Eurooppaa ovat saaneet esittää ehdotuksiaan ammatillisen koulutuksen huippuosaamisen kilpailuun. Puolueeton tuomaristo on valinnut heistä kaksi finaaliehdokasta, joista toinen on lappeenrantalainen Vengasaho.

Yleisö saa äänestää ehdokkaita https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/VETExcellenceAwards2019 -sivustolla 15.10.2019 asti. Lopullinen voittaja määräytyy puoliksi kansalaisten äänten perusteella ja puoliksi tuomariston äänten. Voittaja julistetaan gaalajuhlassa 17.10.2019 Helsingissä Finlandia-talolla, missä EU-komissaari Marianne Thyssen ojentaa voittajalle kunniakirjan ja pokaalin.

Vengasaho toimii konditoria-alan lehtorina Saimaan ammattiopisto Sampossa Lappeenrannassa. Hän on ansioitunut muun muassa valmentamalla opiskelijoitaan Taitaja-kilpailuihin sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Hänen opiskelijansa Emeliina Papinniemi voitti World Skills -kilpailussa konditoria-alan maailmanmestaruuden vuonna 2017.

Vengasaho on myös luonut Etelä-Karjalaan konditoria-alan huippuvalmennusyksikön ja Mestari-kisälli-valmennusjärjestelmän, jossa alan opiskelijat, opettajat sekä yrittäjät ympäri Suomen verkostoituvat ja kehittävät uusia tuotteita. Opetushallitus palkitsi valmennusjärjestelmän kunniamaininnalla vuonna 2016.