Vuoden Leipäkauppa 2020 -kilpailun alueelliset ehdokkaat

16.10.2019


Suomen Leipuriliitto ry:n järjestämän Vuoden Leipäkauppa-kilpailun alueelliset ehdokkaat julkistettiin 16.10.2019 kansainvälisen Maailman Leipäpäivän kunniaksi. Leipuriliiton alueyhdistykset ovat tällä kerralla valinneet ehdokkaat hypermarkettien ja tavaratalojen sarjassa ja asettaneet ehdolle Vuoden 2020 Leipäkaupaksi seuraavat kaupat:


K-Citymarket Järvenpää

K-Citymarket Kauhajoki

K-Citymarket Lappeenranta

K-Citymarket Rauma

K-Citymarket Savonlinna                                             

K-Citymarket Tampere Turtola

K-Citymarket Turku Kupittaa                                                           

Minimani Kokkola

Prisma Kajaani

Prisma Keljo Jyväskylä

Prisma Kuopio                                                              

Prisma Limingantulli Oulu

Jokaiselle myymälälle annettiin ehdokkuudesta kertova ”Ehdolla Vuoden 2020 Leipäkaupaksi” -banderolli, jonka myymälät voivat kiinnittää leipäosastolleen.

Vuoden Leipäkauppa-kilpailu järjestetään nyt jo kahdennenkymmenennen neljännen kerran. Valintaan voivat vaikuttaa myös kuluttajat sekä ehdolle asetetut myymälät itse. Kuluttajat voivat osallistua Vuoden Leipäkaupan valintaan äänestämällä omaa suosikkiaan ehdokaskaupoista osoitteessa https://www.facebook.com/VuodenLeipakauppa. Facebookissa äänestäneiden kesken arvotaan jokaisen ehdokaskaupan alueella iso kassillinen leipää ja muita leipomoherkkuja. Äänestysaika on 16.-30.10.2019.

Ehdokasmyymälöitä pyydetään puolestaan lähettämään Suomen Leipuriliitolle perustelut ja video/kuvia leipäosastoon paneutumisesta ja siinä onnistumisesta. Esiraati käy läpi perustelut sekä kuluttajien kommentit ja valitsee niiden mukaisesti 3-5 finalistia. Suomen Leipuriliiton valitsijaraati vierailee finalistimyymälöissä alkuvuodesta 2020 ennalta ilmoittamattomana aikana ja valitsee niiden joukosta voittajan.

Voittaja palkitaan ensi helmikuussa Vuoden Leipäkauppa 2020 -tittelillä. Tunnustus myönnetään päivittäistavarakaupalle, joka on esimerkillisesti paneutunut ja panostanut leipomotuotteiden kauppaan ja huomioinut monipuolisesti kuluttajien toiveet ja tarpeet. Vuoden Leipäkauppa -tunnustuksella palkitaan sekä kauppa että sen leipäosaston henkilökunta suomalaisen leipäkulttuurin ja leivän arvostuksen hyväksi tehdystä työstä.

Vuoden Leipäkaupan valinnassa olennaisia kriteereitä ovat valikoiman monipuolisuus ja tuoreus sekä paikallisten, alueellisten ja valtakunnallisten leipomotuotteiden saatavuus. Edellä mainitun lisäksi tärkeää on, että tuotteet on valmistettu Suomessa. Myös sesongit ja erityisruokavaliot tulisi huomioida leipäosastolla. Lisäksi kiinnitetään huomiota leipäosaston yleisvaikutelmaan, siisteyteen ja järjestykseen, tuotteiden esillepanoon, osaston omaleimaisuuteen sekä henkilöstön asiantuntemukseen ja palvelualttiuteen.

Vuoden Leipäkaupan valinnassa ovat joka toinen vuosi mukana hypermarketit ja tavaratalot, joka toinen vuosi pienemmät päivittäistavarakaupat. Vuoden 2019 Leipäkaupaksi valittiin K-Supermarket Arabia Helsingistä pienempien päivittäistavarakauppojen sarjassa.