Leipomo Rostenin Rostis on Suomalainen menestysresepti 2020 -voittaja

25.8.2020

Rostiksessa on samat ainekset kuin karjalanpiirakassa eli ohut ruiskuori, riisitäyte ja mausteena munavoi.
Rostiksessa on samat ainekset kuin karjalanpiirakassa eli ohut ruiskuori, riisitäyte ja mausteena munavoi.

Turkulaisen Leipomo Rostenin Rostis on voittanut tämänvuotisen Suomalainen menestysresepti -kilpailun. Leipomoiden voittokulku tässä kilpailussa siis jatkuu, sillä viime vuonna voiton vei tamperelaisen Leivon Leipomon Boltsi-pyörykkä. Boltsi oli S-ruokakauppojen myydyin uutuustuote vuonna 2019 ja myös Rostikselle odotetaan kuluttajamarkkinoilla suurta suosiota.

Suomalainen menestysresepti on S-ryhmän ideoima kilpailu, jossa etsitään kotimaisia ruoan uusia supertähtiä. Kilpailu järjestettiin nyt toista kertaa. Finaalissa kisasivat Rostenin leipomon Rostiksen lisäksi Huonon äidin valmisruoka, Kuusamon kalan Kalalastu, Lapin Marian Villipesto sekä Elite Fitnessin Äidin patukka. Tuotekehitystä seurattiin Nelosella TV-ohjelmassa läpi kesän. Kilpailun palkintona on paikka S-ruokakauppojen hyllyllä sekä näyttävä tuki lanseerausmarkkinoinnissa.

Leipomo Rostenia edusti kilpailussa Katariina Vesterinen, jonka mukaan tavoitteena oli kehittää ruispohjainen paistopistetuote, sillä sellaisia ei juuri ole. Inspiraationa toimi espanjalainen empanada-pasteija. Tuote haluttiin kuitenkin tehdä suomalaisittain, ja nyt rapean ruiskuoren sisältä löytyy riisipuuroa ja maukas munatäyte. Karjalaisia perinteitä heijasteleva piirakka täytteineen on yhdessä rapean herkullisessa paketissa.

Kovatasoisen kilpailun tuomaristoon kuuluivat kisan juontaja Jyrki Sukula, ruokakirjailija ja radiojuontaja Anni Hautala, johtaja Ilkka Alarotu S-ryhmästä, Finlaysonin Jukka Kurttila sekä Foodwestin tutkimusjohtaja Suvi Luoma.

Suomalainen menestysresepti -kilpailu on toiminut kiihdytyskaistana suomalaisille ruokainnovaatioille nyt jo kahden vuoden ajan. Kaikki finalistituotteet olivat myynnissä S-ruokakaupoissa heti finaalin jälkeisenä päivänä eli 25.8. eli myös Rostista pitäisi nyt löytyä S-ryhmän ruokakaupoista.