Vöyrinpoika Oy siirtyi Kotileipomo Hämäläisen omistukseen

18.12.2020

Vaasassa allekirjoitettiin 15.12.2021 yrityskaupat, jossa Kotileipomo Hämäläinen Oy:n yrittäjät Jukka ja Jani Hämäläinen sopivat Anders ja Rita Bondénin kanssa Ecce-Re Oy:n omistaman Vöyrinpoika Oy:n osakekannan ostamisesta. Kauppaan kuuluu Vöyrinpoika Oy:n osakekanta, leipomokiinteistöt Vöyrillä ja Uudessakaarlepyyssä, konditoriakahvila Göranin Konditoria Vaasassa sekä Vaasan Prismassa toimiva myymäläleipomo.

Leipomot myi Ecce-Re Oy ja sen tytäryhtiö Vöyrinpoika Café Oy puolestaan myi Göranin Kahvilan liiketoiminnan.  Kaksi muuta kahvilayhtiöön kuuluvaa kahvilaa jäi vielä Bondénien omistukseen. ”Nekin ovat myynnissä”, toteaa Anders Bondén.

Kumpikin osapuoli on tyytyväinen siitä, että kaupat nyt solmittiin kahden paikallisen, vahvan perheyhtiön välillä. Sekä Vöyrinpoika että Kotileipomo Hämäläinen ja niiden tuotteet tunnetaan hyvin Vaasan seudulla.

Jukka Hämäläinen sanoo olevansa hyvillään siitä, että heidän valikoimansa täydentyy nyt Vöyrinpojan laadukkailla ja suosituilla tuotteilla. Kummankin leipomon brändit tulevat näkymään tuotteissa jatkossakin.

- Emme aio tehdä isoja muutoksia ja henkilökunta siirtyy kaupan yhteydessä meidän palvelukseemme entisillä ehdoilla, Hämäläinen toteaa.

Ecce-Re Oy on sukuyritys Rita Bondénin puolelta. Hänen vanhempansa Reijo ja Anita Iso-Aho ostivat vuonna 1961 perustetun leipomon osake-enemmistön itselleen vuonna 1964. Anders ja Rita Bondén ovat olleet yrittäjinä vuodesta 1982. Kotileipomo Hämäläisen juuret ulottuvat vuoteen 1926. Leipomon perusti tuolloin Aati Hämäläinen, joka on nykyisten yrittäjien Jukka ja Jani Hämäläisen isoisoisä.

Todellinen yhteensattuma oli, että kummankin leipomoyrityksen perustamispäivä oli 15. joulukuuta. Siksi juuri tuo päivä valittiin myös kaupantekopäiväksi.

Onnittelumme yrityskaupan johdosta!