Heinon Tukusta tuli Valio Aimo® tukku

20.1.2022

Valio osti Heinon Tukun viime vuoden keväällä. Taustalla oli halu olla entistä laaja-alaisempi kumppani Horeca-alalle ja tarjota ammattilaisasiakkaille kokonaisvalikoimaa, sillä entistä useampi asiakas haluaa myös keskittää hankintojaan.

Tällä viikolla julkistettiin kaupan myötä syntynyt uusi Valio Aimo® tukku. Se tarjoaa kattavan valikoiman tuotteita myös leipomoihin ja konditorioihin. Leipomoiden ulottuville tulee jatkossa entistä suurempi valikoima tuotteita, joita leipomoissa ja konditorioissa sekä niiden myymälöissä ja kahviloissa tarvitaan, esimerkkeinä vaikkapa hevi-tuotteet, leikkeleet, säilykkeet, kahvit, teet, servetit ja mausteet.

Heinon Tukun valikoimassa on 30 000 tuotetta eli todella suuri määrä moneen muuhun vastaavaan tukkuun verrattuna. Nyt ne kaikki ovat Valio Aimo tukun valikoimassa ja luonnollisesti siellä ovat myös kaikki Valion tuotteet.

Tuotteet saa yhdestä paikasta yhdellä tilauksella ja ne kaikki tulevat samassa kuormassa Valion kuljetuksella. Kuljetukset toimivat koko maassa aina Pohjoisinta Lappia myöten yleensä useita kertoja viikossa. Tuotteita ajetaan tiheällä jakeluverkostolla kaikkiin kauppoihin ja lähes kaikkiin ravintoloihin, kouluihin ja sairaaloihin. Tätä logistiikkaa pystytään hyödyntämään myös Valio Aimon toimituksissa.  

Asiakkaat tekevät tilaukset uudesta tukusta samalla tavalla kuin ennenkin. Tilauskanavan ulkoinen ilme muuttuu Valio Aimo -brändin mukaiseksi ja kuten edellä kerrottiin, valikoima kasvaa merkittävästi.  Sama brändi-ilme tulee myös kahteen noutotukkuun Vantaan Koivuhakaan ja Helsingin Sörnäisiin sekä tukun omiin jakeluautoihin, jotka liikkuvat enimmäkseen Uudenmaan alueella.

Kaikkia leipomoissa ja konditorioissa tarvittavia tuotteita ja raaka-aineita, uuden tukun valikoimassa ei ole. Valikoiman kasvattamisessa Valio on valmis tekemään yhteistyötä muiden alan toimijoiden kanssa, mikäli kysyntää tulee asiakkaiden puolelta.

Teollisuusmyynnissä leipomoasiakkaita palvelevat vanhat tutut henkilöt.