K-Citymarket Tammisto Vantaalta on Vuoden 2022 Leipäkauppa

17.2.2022


Kimmo Sivonen, Inka Valkeapää, Susanna Saari ja Sini Rajamäki iloitsivat K-Citymarket Tammiston saamasta Vuoden 2022 Leipäkauppa-tunnustuksesta.
Kimmo Sivonen, Inka Valkeapää, Susanna Saari ja Sini Rajamäki iloitsivat K-Citymarket Tammiston saamasta Vuoden 2022 Leipäkauppa-tunnustuksesta.
Näkymä K-Citymarket Tammiston leipäosastolta.
Näkymä K-Citymarket Tammiston leipäosastolta.

Vuoden 2022 Leipäkaupaksi on valittu K-Citymarket Tammisto, Vantaa, jonka kauppiaana toimii Kimmo Sivonen. Suomen Leipuriliitto ry paikallisyhdistyksineen teki valinnan nyt 26. kerran. Tänä vuonna valinta tehtiin tavaratalojen ja hypermarkettien sarjassa.

K-Citymarket Tammiston nyt palkitulla leipäosastolla on runsaasti paikallisten leipomoiden leipiä ja leivonnaisia ja niiden lisäksi hyvä valikoima myös alueellisten ja valtakunnallisten leipomoiden tuotteita. Vuoden Leipäkauppa -kilpailussa tärkeä arvostelukriteeri on myös se, että tuotteet on valmistettu Suomessa. Tämä toteutuu leipäosastolla hyvin.

Vuoden 2022 Leipäkauppa julkistettiin Vantaalla 17.2.2022. Kultamitalilla palkittiin K-Citymarket Tammiston leipäosaston hoitajat Susanna Saari ja Inka Valkeapää sekä myymäläleipomon esimies Sini Rajamäki.  Kultamitalin ja kunniakirjan otti vastaan kauppias Kimmo Sivonen. Palkinnot jakoivat Suomen Leipuriliiton toimitusjohtaja Mika Väyrynen sekä leipomoyrittäjä Anna Repo helsinkiläisestä Nurmileipä Oy:stä. Repo edusti voittajakaupan ehdokkaakseen valinnutta Etelä-Suomen Leipomoyrittäjät ry:tä, joka on yksi Suomen Leipuriliiton neljästätoista paikallisyhdistyksestä

Vuoden Leipäkaupan valitsi raati, johon kuuluivat elintarvikeasiantuntija Anna Salminen, Päivittäistavarakauppa ry, toiminnanjohtaja Kaisa Mensonen, Leipätiedotus ry sekä toimitusjohtaja Mika Väyrynen, Suomen Leipuriliitto ry.

K-Citymarket Tammiston leipäosasto sai raadilta kiitosta runsaasta ja monipuolisesta valikoimastaan, jossa on paljon tuotteita myös pienemmiltä leipomoilta. Valikoimaan täydennystä tuovat oman jauholeipomon tuotteet. Osastolla on myös erikoisuuksia, kuten kaupan oman panimon mäskistä tehty saaristolaisleipä. Raadin mukaan gluteenittomien tuotteiden määrä leipäosastolla on huima ja siinä erityisesti pakastekaapit yllättävät runsaudellaan.

K-Citymarket Tammiston leipäosaston leipähyllyt ovat todella siistit ja tuotteet on laitettu houkuttelevasti esiin erilaisilla myyntikalusteilla.  Osasto on tilava ja siellä on helppo liikkua. Raati antoi kiitosta myös sille, että paistopisteessä lähes kaikki on kotimaista ja tuotteet on hyvin merkitty Avainlipulla tai Hyvää Suomesta -tunnuksella. Leipien lisäksi myös makeiden tuotteiden valikoima on kattava. Esimerkiksi konditoriatuotteita on todella paljon tarjolla.

Valintaraati kävi tutustumassa kaikkiin kilpailun finalistikauppoihin tammi-helmikuussa ennalta ilmoittamattomana ajankohtana. K-Citymarket Tammiston lisäksi Vuoden 2022 Leipäkaupan tittelistä kilvoitteli kolme muuta erittäin hyvää leipäkauppaa, jotka olivat K-Citymarket Joensuu Pilkko, K-Citymarket Jyväskylä Palokka sekä Prisma Turku Itäharju.

Vuoden Leipäkaupan valinta käynnistyi jo syksyllä 2021 alueellisten ehdokaskauppojen valinnalla. Sen tekivät Suomen Leipuriliiton paikallisyhdistykset, jotka nimesivät kukin omalta alueeltaan parhaaksi leipäkaupaksi katsomansa päivittäistavarakaupan. Nämä ehdokaskaupat julkistettiin lokakuussa ja jokainen niistä sai leipäosastolleen ”Ehdolla Vuoden 2022 Leipäkaupaksi” -kyltin.

Vuoden Leipäkauppa -kilpailu järjestetään nykyisin kahdessa sarjassa. Joka toinen vuosi kilpailussa ovat mukana pienemmät päivittäistavarakaupat ja joka toinen vuosi hypermarketit ja tavaratalot. Viime vuonna Vuoden Leipäkaupaksi valittiin K-Supermarket Westeri Tampereelta pienempien päivittäistavarakauppojen sarjassa.