Rinkeli Grand Prix 2016

Tänä vuonna Rinkeli Grand Prix -kilpailu pidettiin lahtelaisessa Koulutuskeskus Salpauksessa 13. helmikuuta ja mukana oli neljätoista joukkuetta ammattioppilaitoksista eri puolilta maata. Parhaan tuloksen saavutti isäntäkoulu Salpaus joukkueella Laura Arola, Olga Pietala ja opettaja Matti Storlöpare. Tässä kilpailussa opettaja ei saa osallistua työskentelyyn, vaan hänellä on ennen kaikkea ennakkovalmentajan ja sparraajan rooli.

Hopea meni Vantaan ammattiopisto Variaan, jonka joukkueessa kilpailivat Mirka Wikman ja Johanna Järvinen opettajanaan Sigrid Müller. Kolmanneksi tuli Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Hepolamminkadun joukkue Riia Blom ja Mari Törmänen opettaja Hanna Oinosen johdolla. Kilpailun neljäs sija meni Tampereen Seudun ammattiopisto Tredun Kangasalan joukkueelle, jonka muodostivat  Jessika Alahaavisto ja Maria Sivula sekä opettaja Reijo Heinonen. Kaikki muut joukkueet sijoittuivat viidenneksi.

Kilpailun yhteistyökumppanit olivat Valio Oy, Helsingin Mylly Oy, Finnbakels Oy, Mauste-Sallinen Oy ja Leipurin Oy. Näistä yrityksistä tulevat myös kilpailun tuomarit, jotka ovat leipomo- ja konditoria-alan ammattilaisia. Tuomareina kilpailussa toimivat Tapio Viikinniemi (päätuomari, Valio), Tommi Lönnqvist (Helsingin Mylly), Joachim Wunsch (Finnnbakels), Curt Lindqvist (Mauste-Sallinen) sekä Hannu Ahonen (Leipurin).  Suomen Leipuriliittoa edusti tuomaristossa Kimmo Huttunen Fazer Leipomoista.

Rinkelissä valmistetaan sekä kahvileipiä että konditoriatuotteita.  Joukkueet voivat suunnitella ja harjoitella yhden kahvileivän ja yhden konditoriatuotteen etukäteen. Yksi kahvileipä ja yksi konditorriatuote, ns. pakolliset tuotteet paljastetaan heille vasta kilpailua edeltävänä iltana. Ne suunnittelee kilpailun tuomaristo. Tänä vuonna kahvileipänä leivottiin Hannu Ahosen suunnittelema Juhlakranssi ja konditoriatuotteena Curt Lindqvistin käsialaa ollut Valkosuklaa-samppanjakakku. Sekä vapaavalintaisia että pakollisia tuotteita valmistetaan kutakin kahdellekymmenelle hengelle.  Kilpailuaika on viisi tuntia.