Pielispakari Oy:llä huikea piirakkakapasiteetti

27.4.2021

Karjalaisten perinneleivonnaisten valmistaja Pielispakari Oy Nurmeksessa kertoo tiedotteessaan saaneensa valmiiksi tähän saakka historiansa suurimman tuotantoinvestoinnin. Investointien myötä piirakan valmistuksen tuotantokapasiteetti on kasvanut 100 miljoonaan piirakkaan vuodessa.

Uutuutena linjastolta on lanseerattu vegaaninen riisipiirakka, jonka kerrotaan saaneen kuluttajilta erittäin positiivisen vastaanoton. Toimitusjohtaja Erkki Timosen mukaan tuotekehityksen tuloksena on vegaaniseen riisipiirakkaan saatu sellainen maku ja koostumus, että se voidaan hyvillä mielin lukea karjalaisten perinneleivonnaisten joukkoon. Tuote sopii hänen mukaansa hyvin myös maitoallergikoille. Vegaanista riisipiirakkaa on saatavana vähittäiskaupoista ympäri Suomen. Myös muiden piirakoiden menekki on kehittynyt positiivisesti.

Muutama viikko sitten varmistui myös Pielispakarin jatko SOK:n valtakunnallisten paistopistepiirakoiden toimittajana vuoden 2022 kevääseen saakka. Timonen näkee sen osoitukseksi siitä, että kuluttajat arvostavat aitoja karjalaisia makuja.  Riisipiirakan ohella myös perunapiirakka on valtakunnallisen paistopistetuotteiden tilastossa kärkikymmenikössä. 

Piirakkatuotannon lisäksi Pielipakari panostaa vahvasti myös leipien ja kahvileipätuotteiden tuotekehitykseen.

- Tänä vuonna on ollut erityisesti nähtävissä pullatuotteiden kysynnän kasvu. Ihmiset haluavat hemmotella itseään haastavan koronatilanteen keskellä, Erkki Timonen toteaa.