Suomalaista ruokaa Natoon – elintarvikeyrityksille kasvumahdollisuus

4.8.2025

Suomalainen elintarvike on matkalla uusille markkinoille. Tavoitteena on avata ovia Naton globaaliin hankintajärjestelmään – ja sitä kautta täysin uusille liiketoimintamahdollisuuksille. Natoon suomalaisia elintarvikealan yrityksiä saattaa Suomen elintarvikevientiyhdistys SUVI ry yhteistyössä Elintarviketeollisuusliiton ja Finnish Operations Center Oy:n (FOC) kanssa.

Yrityksille on luvassa konkreettista tietoa Naton hankintaketjuun pääsystä sekä yrityskohtaisen hankintatunnuksen hankkimisesta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettävässä tilaisuudessa. Tilaisuus on avoin kaikille suomalaisille elintarvikealan yrityksille, jotka haluavat laajentaa toimintaansa ja päästä osaksi Naton globaalia verkostoa. Tilaisuuden tarkempi ohjelma julkaistaan 8.8.2025.

Paikka ja aika: 2.9.2025 Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, Tähtiensali, klo 12–17.

Järjestäjä: Tilaisuuden järjestää Vientiyritysten yhteistoiminnan kehittämishanke (VIKE). Hanketta rahoittavat maa- ja metsätalousministeriö ja SUVI ry. Hankkeen koordinoinnista vastaa Fennopromo Oy. 

– Tavoitteemme on rakentaa sujuva polku, joka vie suomalaiset tuotteet osaksi Naton globaalia verkostoa. Suomalaisen elintarviketuotannon menestyminen takaa myös omaa huoltovarmuuttamme. Syyskuun tilaisuus on erinomainen mahdollisuus suomalaisille elintarvikealan yrityksille tutustua Naton vaatimuksiin ja prosesseihin, sanoo Jarmo Talasrinne, SUVI ry:n toiminnanjohtaja.

Finnish Operations Center Oy toimii siltana suomalaisyritysten ja Naton välillä. FOC:n asiantuntemus auttaa yrityksiä navigoimaan tiukoissa pääsykriteereissä ja vastaamaan Naton odotuksiin.

 

Lisätiedot:

Suomen elintarvikevientiyhdistys SUVI ry

Jarmo Talasrinne, toiminnanjohtaja

jarmo.talasrinne@su-vi.fi

0500 834 277

 

Finnish Operations Center Oy, FOC

Teemu Anttila, toimitusjohtaja

teemu.anttila@finnisoparations.fi

044 4580418