Nordic Championship 2013

Voittajien on helppo hymyillä. Vasemmalta Jari Viljamaa, Katri Mäkinen ja Joachim Wunsch.

Pohjoismaiden välinen leipomoalan mestaruuskilpailu järjestettiin vuonna 2013 jo kolmannen kerran. Kilpailun järjesti tällä kerralla Tanska ja se pidettiin Kööpenhaminassa 26.-27.5.2013. Voittaja oli hienosti leiponut Suomen leipurimaajoukkue.

Voittoisan joukkueemme muodostivat Katri Mäkinen, Elonen Oy Leipomo (taitotyö), Joachim Wunsch, Finnbakels Oy (ruokaleipä) ja Jari Viljamaa, Harjun Leipomo Oy (kahvileivät). Joukkueen valmentajana ja kilpailun tuomarina toimi Veli-Matti Ahvenharju, Royal Bakery Oy. Joukkueen valmennukseen osallistui myös leipurimaajoukkueen yhtestyökumppanin Valio Oy:n leipomokonsultti Tapio Viikinniemi.

Kilpailu oli kahden päivän mitttainen. Ensimmäisenä  kilpailupäivänä eli sunnuntaina 26.5. tehtiin kahvileivät ja ruokaleivät (kaksi kilpailijaa)Aikaa oli  seitsemän tuntia.   Maanantaina 27.5.  päivänä valmistettiin leipätaitotyö (yksi kilpailija) ja aikaa oli kuusi tuntia. 

Kilpailuun osallistuivat Pohjoismaista Suomi, Ruotsi, Tanska ja Norja. Norja sijoittui kilpailun kakkoseksi, Ruotsi kolmoseksi ja Tanska jäi neljänneksi.

Leipurimaajoukkueen tukija