K-supermarket Revontori Haukiputaalta on Vuoden 2013 Leipäkauppa

21.2.2013

Suomen Leipuriliitto ry paikallisyhdistyksineen on valinnut 17. kerran Vuoden Leipäkaupan. Vuoden 2013 Leipäkauppa on  K-supermarket Revontori, Haukipudas, U & P Rantala Oy.

Monivaiheinen Vuoden 2013 Leipäkauppa -kilpailu eteni siten, että Suomen Leipuriliitto ry:n
paikallisyhdistykset (14 kpl) valitsivat omalta alueeltaan parhaaksi katsomansa päivittäistavarakaupan leipä-osaston ja nimesivät sen ehdokkaakseen vuoden leipäkaupaksi. Tunnustuksena alueellisesta valinnasta myymälä sai leipäosastolleen ehdokkuudesta kertovan banderollin. Loppukilpailuun valittiin kolme päivittäistavarakauppaa, jotka olivat

K-supermarket Revontori, Haukipudas
K-supermarket Yliveto, Vantaa
S-market Myllykeskus, Lappeeenranta

Voittajan valitsi raati, johon kuuluivat brand koordinaattori Maarit Pigg Fazer Leipomot Oy:stä, toiminnanjohtaja Kaisa Mensonen Leipätiedotus ry:stä, toimialapäällikkö Karri Kunnas Kauppamyllyjen Yhdistys ry:stä sekä toimitusjohtaja Mika Väyrynen Suomen Leipuriliitto ry:stä.

K-supermarket Revontori tarjoaa asiakkailleen näyttävän ja monipuolisen suomalaisen leipäosaston, jossa on runsas valikoima Suomessa valmistettuja valtakunnallisten, alueellisten ja paikallisten leipomoiden tuotteita. Leipäosasto on ammattimaisesti hoidettu ja sen yleisilme on viihtyisä. Tuotteet on aseteltu esille selkeästi ja oikeassa järjestyksessä eli tuoreimmat edellä ja vanhemmat takana. Raatiin teki vaikutuksen myös kauppiaan toteamus, että maanantaiaamuisin leipäosasto tyhjennetään vanhoista tuotteista ja hyllyt täytetään tuoreilla tuotteilla. Myös paikalliset makutottumukset on otettu hyvin huomioon ja sesonkituotteet ovat näyttävästi esillä. Keliaakikoille on gluteenittomissa tuotteissa tarjolla myös tuorevaihtoehtoja.  
K-supermarket Revontorin viihtyisällä ja hyvin hoidetulla leipäosastolla on miellyttävä asioida.

Vuoden 2013 Leipäkauppa julkistettiin Oulussa 21.2.2013. Kauppiaspariskunta Ulla ja Pekka Rantalalle ojennettiin kultamitalit, voittobanderolli ja kunniakirja valinnasta Vuoden Leipäkaupaksi. Kultamitalin sai myös leipäosaston hoitaja
Marika Kants.

Vuoden Leipäkauppa -kilpailu järjestetään nykyisin kahdessa sarjassa. Joka toinen vuosi kilpailussa ovat mukana pienemmät päivittäistavarakaupat ja joka toinen vuosi hypermarketit ja tavaratalot. Vuoden 2013 Leipäkauppa -kilpailussa olivat mukana pienemmät päivittäistavarakaupat. Vuoden 2012 Leipäkaupaksi valittiin K-citymarket Joensuu, Pilkko, Juha ja Mari Kupiainen Oy.

Vuoden Leipäkauppa -titteli on tunnustus työstä suomalaisen leipäkaupan kehittämisessä.