Turkulaiset leipomot investoivat

26.3.2013

Turkulaiset leipomot Leipomo Salonen Oy ja Leipomo Rosten Oy ovat tiedottaneet merkittävistä investoinneista tuotantoonsa tai tuotantotiloihinsa. 

Leipomo Salonen  Oy on aloittanut merkittävän toimitilojensa laajennuksen. Toimitusjohtaja Juha Salosen mukaan laajennus ja siihen liittyvä konekannan uudistus ovat yksi yhtiön historian suurimmista investoinneista. Investoinnin arvo on noin 3,5 miljoonaa euroa. Laajennuksen myötä tilat laajenevat noin tuhannen neliömetrin verran, jonka jälkeen tilaa tulee olemaan noin 5 500 neliömetriä. Samassa yhteydessä tiloja järjestellään uusiksi : toimisto ja leipomo saavat lisätilaa ja kahvilan tilat lähes tuplaantuvat. Laajennuksen on tarkoitus valmistua tämän vuoden loka-marraskuussa.

Leipomo Rosten Oy puolestaan panostaa tuotekehitykseen ja on investoinut uuteen sämpylä- ja kahvileipälinjaan. Uusi linja on yrityksen tämän ja lähivuosien mittavin panostus tuotekehitykseen – investoinnin kokonaisarvo on yli puoli miljoonaa euroa. Maaliskuussa käynnistyneen linjan on valmistanut suomalainen Jostec Oy.

Uusi sämpylä- ja kahvileipälinja mahdollistaa toimitusjohtaja Kari Meltovaaran mukaan entistäkin laadukkaampien tuotteiden valmistamisen ja toimittamisen yksilöllisesti kuluttajien kysynnän mukaan. Linja tarjoaa mahdollisuuksia myös tuotekehitykseen, sillä sen avulla voidaan valmistaa uudenlaisia erikoistuotteita. Linjalla voidaan ajaa lyhyempiäkin sarjoja ja yhden päivän aikana sen läpi voidaan viedä jopa kymmenen eri tuotetta. Vaikka uusi linja tehostaakin tuotantoa, viimeistellään suurin osa tuotteista edelleen käsityönä. Uusi laite ei poista leipurien yksilöllistä käden jälkeä.