VAASAN-konsernin myynti Lantmännen-konsernille toteutunut

15.6.2015

Suomalaisen leipomoalalla toimivan VAASAN-konsernin myynti Lantmännen-konsernille on toteutunut. Kilpailuviranomaiset ovat nyt hyväksyneet yrityskaupan.

Lantmännen-konsernin antamassa tiedotteessa kerrotaan, että yrityskauppa parantaa Lantmännen-osuuskunnan markkina-asemaa Itämeren alueen vilja- ja elintarvikeketjussa. Sen mukaan VAASAN ja Lantmännen muodostavat yhdessä kilpailukykyisen yrityksen, jolla on hyvät kasvumahdollisuudet Pohjoismaissa sekä muualla maailmassa.

VAASANin tuoreet leipomotuotteet ja leivonnaispakasteet liitetään Lantmännen Unibake -yhtiöön, joka on Lantmännen-konserniin kuuluva kansainvälinen leipomoyritys. Sen erikoisalaa ovat pakastetut ja tuoreet leipomotuotteet ravitsemispalveluille ja vähittäiskaupalle. VAASANin näkkileivät ja hapankorput siirtyvät osaksi Lantmännen Cerealia -yhtiötä. Se on Lantmännen-konserniin kuuluva yritys, joka keskittyy viljaan perustuviin elintarviketuotteisiin, kuten jauhoihin, aamiaistuotteisiin, pastoihin ja valmisruokiin.

Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalouden, koneiden, bioenergian ja elintarvikkeiden alalla Pohjoismaissa. Omistajina 29 000 ruotsalaista maanviljelijää, 10 500 työntekijää, toimintaa yli 20 maassa ja liikevaihto 37 miljardia Ruotsin kruunua. Parhaiten tunnettuja tuotemerkkejä  ovat AXA, Kungsörnen, GoGreen, Schulstad, Gooh.

VAASAN-konserni on leipomoalan toimija, jonka pääkonttori on Suomessa. Sen omisti aikaisemmin Lion Capital. Yhtiöllä on merkittävä asema Ruotsissa, Norjassa ja Itämeren alueen maissa. Sen tunnetuimpia tuotemerkkejä ovat esimerkiksi Bonjour, Finn Crisp ja VAASAN. VAASAN-konsernissa oli vuonna 2014 noin 2 700 työntekijää, ja sen liikevaihto oli noin 400 miljoonaa euroa.