Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailu avattu

19.1.2018

Elintarviketeollisuusliiton järjestämä kotimaisia uutuustuotteita palkitseva Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailu on käynnistynyt. Kilpailuun voivat osallistua Suomessa kehitetyt ja valmistetut tuotteet, jotka ovat tulleet myyntiin vuoden 2017 aikana. Yritykset voivat ilmoittautua kilpailuun 18. helmikuuta saakka.

Tietoa Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailusta ja ilmoittautumisohjeet: http://www.etl.fi/vuoden-suomalainen-elintarvike.html. Kilpailu on maksuton ETL:n jäsenyrityksille sekä ETL:n kanssa yhteistyösopimuksen tehneiden Suomen Leipuriliiton ja Lihakeskusliiton jäsenyrityksille. Muut yritykset maksavat ilmoittautumisen yhteydessä 250 euron osallistumismaksun.

Kilpailun finalistit ja voittajan valitsee tänä vuonna ruoka-alan vaikuttajista koostuva raati, jonka jäsenet ovat kansanedustaja Anne Kalmari, SOK:n valikoimajohtaja Antti Oksa, Lidlin viestintäpäällikkö Pilvi-Sisko Riikonen, MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi, keittiömestari Hans Välimäki sekä Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Pia Pohja ja johtaja Heli Tammivuori.

Voittajalle on luvassa 10 000 euron rahapalkinto.

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2018 -kilpailun finalistit julkistetaan maaliskuun aikana ja voittaja Elintarvikepäivän iltatilaisuudessa 15. toukokuuta. Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailua on käyty jo vuodesta 1988 lähtien, eli 30 vuoden ajan. Kilpailulla halutaan esitellä uusia ruoka- ja juomatuoteinnovaatioita ja kannustaa yrityksiä tuotekehitykseen. Vuonna 2017 voiton vei Gold&Green Nyhtökaura nude.