Uutiset

Lausunto hallituksen esitykseksi eduskunnalle laeiksi elintarvikemarkkinalain ja oikeudenkäynnistä markkinaoikeudessa annetun lain 1 luvun 6 §:n ja 5 luvun 2 §:n muuttamisesta, 121225

Suomen Leipuriliitto ry:n on 12.12.2025 antanut lausunnon koskien maa- ja metsätalousministeriön lausuntopyyntöä luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle laeiksi elintarvikemarkkinalain ja…

Leipuri-lehden 8-2025 pääkirjoitus: Ajatuksia elintarvikemarkkinalain muuttamisesta

Hallituksen esitysluonnos elintarvikemarkkinalain muuttamisesta on lähetetty eri tahoille lausuttavaksi*. Lausunnolla olevassa luonnoksessa on mukana sekä kaupan että elintarviketeollisuuden…

Euroopan parlamentti tukee metsäkatoasetuksen yksinkertaistamistoimia

Keskiviikkona 26.11.2025 Euroopan parlamentti päätti tukea kohdennettuja muutoksia, joilla halutaan tehdä EU:n metsäkatoasetuksen toimeenpanosta helpompaa yrityksille, kansainvälisille kumppaneille…

Elintarvikemarkkinavaltuutettu julkaisi päivitetyn maksuaikaohjeeen

Elintarvikemarkkinavaltuutettu julkaisi uuden päivitetyn ohjeen elintarvikemarkkinalain maksuaikoja koskevien säännösten soveltamisesta 19.11.2025. EU:n kauppatapadirektiivissä ja Suomen…

Keskiviikkona 19.11. vietetään täysjyväpäivää - Leivästä saadaan eniten täysjyvää

Suomalaiset saavat suurimman osan täysjyväviljastaan leivästä. Tämä käy ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin (THL) tekemästä FinRavinto 2017 -tutkimuksesta. Myös Leipätiedotuksen tekemän kyselyn mukaan…

Vuoden turkulaisiksi liikemiehiksi valittiin 2025 Juha Salonen ja Kari Meltovaara

Vuoden 2025 turkulaisiksi liikemiehiksi on valittu kaksi pitkän linjan perheyrityksen johtajaa: toimitusjohtaja Juha Salonen, Leipomo Salonen Oy ja toimitusjohtaja Kari Meltovaara, Leipomo Rosten Oy.…

PTT: Hinta ohjaa yhä kuluttajien ruokaostoksissa

Hinta on edelleen tärkein tekijä, kun suomalaiset tekevät ruokaostoksia, kertoo Pellervon taloustutkimuksen (PTT) tuore kuluttajakysely. Lähes kolme neljästä vastaajasta piti hintaa tärkeimpänä…

Leipuri-lehden 7-2025 pääkirjoitus: Lisääntyvää raportointia ja yritystoiminnan keskittymistä

Lue tästä Leipuri-lehden 7-2025 pääkirjoitus: Lisääntyvää raportointivelvollisuutta ja yritystoiminnan keskittymistä Läs Ledaren av Leipuri 7-2025 här: Ökade rapporteringsskyldigheter och…

Euroopan komission tiedote metsäkatoasetuksesta

Komissio ehdottaa kohdennettuja toimenpiteitä EU:n metsäkatoasetuksen oikea-aikaisen täytäntöönpanon varmistamiseksi Komissio ehdottaa tänään (21.10.2025) kohdennettuja ratkaisuja, joilla tuetaan…

Ensimmäistä kansallista Piirakkapäivää vietetään tänään maanantaina 20.10.2025

Erilaiset piirakat kuuluvat vahvasti suomalaiseen ruokakulttuuriin, ja siksi Leipätiedotus ry halusi lanseerata erityisen Piirakkapäivän, jota vietetään 20.10. Tänä vuonna tätä teemapäivää vietetään…

Kolmaskymmenes Vuoden Leipäkauppa -kilpailu käynnistyi

Suomen Leipuriliitto ry:n järjestämä Vuoden 2026 Leipäkauppa -kilpailu on käynnistynyt. Kilpailu järjestetään nyt kolmannenkymmenennen (30.) kerran. Leipuriliiton alueyhdistykset ovat valinneet oman…

PTT:n ennuste: Vaisu kysynnän kasvu jarruttaa ruokasektorin kasvunäkymiä

Kotitalouksien varovainen kulutus hidastaa myös ruokasektorin kasvunäkymiä tänä ja ensi vuonna, kertoo 25.9.2025 julkaistu Pellervon taloustutkimus PTT:n maa- ja elintarviketalouden ennuste.…

Leipuri-lehden 6-2025 pääkirjoitus: Leipuripäivät Helsingissä - mukavaa yhdessäoloa ja hyviä puheita

Lue Leipuri-lehden 6-2025 pääkirjoitus tästä: Leipuripäivät Helsingissä - mukavaa yhdessäoloa ja hyviä puheita Läs Ledaren av Leipuri 6-2025 här: Bagardagarna i Helsingfors - trevlig samvaro och bra…

Kotimaista ruista riittää ruisleipään

Pro Ruis ry tiedottaa, että syksyn satoennusteen perusteella kotimainen ruis riittää jälleen ruisleivän leivontaan myös ensi talveksi. Tämä on tärkeää, koska suomalaiset haluavat syödä kotimaisesta…

Kondiittorilajissa kilpaillaan ammattitaidon EM-kisassa 9.-13.9.2025

Suomen ammattitaitomaajoukkue osallistuu Tanskassa syyskuun toisella viikolla järjestettävään EuroSkills Herning 2025 -kilpailuun. Kilpailuviikko alkoi tiistaina 9.9.2025 avajaisilla ja päättyy…

Leipäviikkoa vietetään viikolla 37 eli 8.-14.8.2025

Leipäviikolla 8.–14.9.2025 nostetaan jälleen esiin täysjyväviljan monipuoliset terveyshyödyt sekä kannustetaan käyttämään täysjyvää osana jokapäiväistä ruokavaliota. Leipätiedotus tiedottaa, että…

Leipomo- ja konditoriayrittäjät kokoontuivat 14.8.-17.8.2025 Leipuripäivillä Helsingissä

Suomalaiset leipomo- ja konditoriayrittäjät sidosryhmineen kokoontuivat 14.8.-17.8.2025 pitämään 125. vuosikokoustaan ja kesäpäiviään eli Leipuripäiviä Hotelli Hilton Kalastajatorpalle Helsinkiin…

Tiedote 15.8.2025:Lantmännen ostaa Leipurin Oyj:n

Maatalousosuuskunta Lantmännen on allekirjoittanut sopimuksen Aspo Oyj:n kanssa Leipurin Oyj:n sekä sen Suomen, Ruotsin, Viron, Latvian ja Liettuan liiketoimintojen ostamisesta. Leipurin on johtava…

Suomalaista ruokaa Natoon – elintarvikeyrityksille kasvumahdollisuus

Suomalainen elintarvike on matkalla uusille markkinoille. Tavoitteena on avata ovia Naton globaaliin hankintajärjestelmään – ja sitä kautta täysin uusille liiketoimintamahdollisuuksille. Natoon…

Leipuri-lehden 5-2025 pääkirjoitus: Historiaa ja suuria muutoksia työmarkkinoilla

Lue Leipuri-lehden 5-2025 pääkirjoitus tästä: Historiaa ja suuria muutoksia työmarkkinoilla Läs Ledaren av Leipuri 5-2025 här: Historia och stora förändringar på arbetsmarknaden