Itsenäisyyden juhlavuoden leivoskilpailun tulos selviää 28.10.2016
28.10.2016

Suomen Leipuriliiton tammikuussa jäsenistölleen julistaman Itsenäinen Suomi 100 vuotta -leivoskilpailun finaali käydään perjantaina 28.10.2016 Helsingin Messukeskuksessa, Viini ja Ruoka -messuilla hallissa 5 alkaen kello 16.00. Finaalin juontaa Saija Palin.
Kilpailun tavoitteena on löytää Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden leivos resepteineen. Tammikuusta 2017 lähtien kaikki Leipuriliiton jäsenyritykset voivat halutessaan valmistaa kilpailun voittajaleivosta myyntiin juhlavuoden kunniaksi.
Finalistit kilpailujärjestyksessä:
1. Elonen Oy Leipomo, Jämsä: Pohjolan tumma yö
2. Ramin Konditoria, Mikkeli: Itsenäinen mustikka
3. Pulla-Pirtti Oy, Oulu: Lumipallo
4. Huovisen Leipomo/Timo Kyllinen Oy, Oulu: Hangenkierä
5. Reijo Heinonen, Kangasala: Suomi 100 v. leivos
6. Konditoria Galette Ky, Kotka: Kuura
7. Marian Konditoria Oy, Helsinki: Sininen ja valkoinen
8. Hanna Oinonen, Tampere: Lehmipolku
Finalistit tuovat tilaisuuteen valmiit leivokset, jotka tuomaristo arvioi seuraavin perustein: maku, ulkonäkö, teemanmukaisuus (kotimaiset raaka-aineet sekä Suomen itsenäisyys 100 vuotta) ja tuotantoon soveltuvuus.
Tuomariston puheenjohtajana toimii kondiittorimestari Curt Lindqvist (Mauste-Sallinen Oy) ja muut jäsenet ovat kondiittorimestari Toni Rantala, Konditoria pH7 Oy; kondiittorimestari Veli-Matti Ahvenharju, Royal Bakery Oy; kondiittorimestari Mika Parviainen, Valio Oy; kondiittorimestari Ossi Aalto, Condite Oy sekä keittiömestari Pasi Pärssinen, Ravintola pH7 Oy.






