Itsenäisyyden juhlavuoden leivoskilpailun tulos selviää 28.10.2016

28.10.2016

Elonen Oy Leipomo

Suomen Leipuriliiton tammikuussa jäsenistölleen julistaman Itsenäinen Suomi 100 vuotta -leivoskilpailun finaali käydään  perjantaina 28.10.2016 Helsingin Messukeskuksessa, Viini ja Ruoka -messuilla hallissa 5 alkaen kello 16.00. Finaalin juontaa Saija Palin.

Kilpailun tavoitteena on löytää Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden leivos resepteineen. Tammikuusta 2017 lähtien kaikki Leipuriliiton jäsenyritykset voivat halutessaan valmistaa kilpailun voittajaleivosta myyntiin juhlavuoden kunniaksi.

Finalistit kilpailujärjestyksessä:

1. Elonen Oy Leipomo, Jämsä: Pohjolan tumma yö


2. Ramin Konditoria, Mikkeli: Itsenäinen mustikka


3. Pulla-Pirtti Oy, Oulu: Lumipallo


4. Huovisen Leipomo/Timo Kyllinen Oy, Oulu: Hangenkierä 

                                                        
5. Reijo Heinonen, Kangasala: Suomi 100 v. leivos


6. Konditoria Galette Ky, Kotka: Kuura


7. Marian Konditoria Oy, Helsinki: Sininen ja valkoinen


8. Hanna Oinonen, Tampere: Lehmipolku

 

Finalistit tuovat tilaisuuteen valmiit leivokset, jotka tuomaristo arvioi seuraavin perustein: maku, ulkonäkö, teemanmukaisuus (kotimaiset raaka-aineet sekä Suomen itsenäisyys 100 vuotta) ja tuotantoon soveltuvuus.

Tuomariston puheenjohtajana toimii kondiittorimestari Curt Lindqvist (Mauste-Sallinen Oy) ja muut jäsenet ovat kondiittorimestari Toni Rantala, Konditoria pH7 Oy; kondiittorimestari Veli-Matti Ahvenharju, Royal Bakery Oy; kondiittorimestari Mika Parviainen, Valio Oy; kondiittorimestari Ossi Aalto, Condite Oy sekä keittiömestari Pasi Pärssinen, Ravintola pH7 Oy.

Ramin Konditoria
Pulla-Pirtti Oy
Huovisen Leipomo, Timo Kyllinen Oy
Reijo Heinonen
Konditoria Galette Ky
Marian Konditoria Oy
Hanna Oinonen