Porokylän leipomon investointi luo uusia työpaikkoja Lieksaan

27.9.2022

Porokylän leipomon Lieksaan rakentuvassa tuotantoyksikössä on avautunut yli 20 työpaikkaa. Suomen kuudenneksi suurimmassa leipomossa on tarjolla töitä niin prosessiteollisuuden kuin elintarvikealan osaajille. 

Teollisen mittakaavan leipomoon haetaan monipuolisia osaajia moderniin leivontatyöhön, varastoon sekä toiminnanohjaukseen. Osa työntekijöistä tullaan kouluttamaan leipomoalan osaajiksi yhteistyössä Riverian kanssa.

Riverian Nurmeksessa sijaitseva elintarvike- ja catering alan yksikkö on ollut Porokylän leipomolle keskeinen kumppani jo usean vuoden ajan.

Vuonna 2021 Porokylän leipomossa koulutus- tai oppisopimuksella oli yhteensä 32 opiskelijaa. Tänä vuonna 2022 vastaava määrä 18.9. mennessä oli 53 opiskelijaa. Suurin osa on ollut työelämässä oppimisessa Porokylän leipomon Nurmeksen ja Lieksan toimipisteissä, yksittäisiä opiskelijoita on ollut leipomon kauppaliikkeiden toimipisteissä.

Porokylän leipomon seitsemän miljoonan euron investointi on leipomoalalla valtakunnallisestikin merkittävä. Lieksan Teollisuuskylässä sijaitsevan leipomon rakennustyöt ovat edenneet suunnitellusti, ja tuotanto käynnistyy keväällä 2023. Tavoitteena on kaksinkertaistaa yrityksen ruislimppujen tuotanto 200 000 limppuun viikossa.

Kauempaa muuttavia työntekijöitä autetaan niin uudelle paikkakunnalle asettumisessa kuin puolison työpaikan etsinnässä.

Porokylän leipomon investointihanke Lieksassa:

  • Kustannusarvio yhteensä 7 miljoonaa euroa
  • Työllistämisvaikutus: 25 henkilötyövuotta
  • Lieksan Kiinteistöt Oy vuokraa tilat Porokylän leipomolle ja tekee kiinteistöön tuotannon tarvitsemat muutostyöt.
  • Leipomotuotanto käynnistyy keväällä 2023.

Leipomon muut yksiköt sijaitsevat Nurmeksessa ja Lieksassa, ja ne jatkavat toimintaansa normaalisti.