Vuoden 2023 Leipäkauppa -kilpailun alueelliset ehdokkaat

20.10.2022


Suomen Leipuriliitto ry järjestää jälleen Vuoden Leipäkauppa-kilpailun, nyt jo kahdettakymmenettä seitsemättä kertaa.  Tällä kerralla kilpailussa mukana ovat pienemmät päivittäistavarakaupat, joista Leipuriliiton alueyhdistykset ovat valinneet seuraavat alueelliset ehdokkaat:

K-Market Herkkukirsikka, Suomussalmi
K-Supermarket Hansa, Ulvila
K-Supermarket Kuninkaankulma, Tampere
K-Supermarket Mynämäki
K-Supermarket Pikantti, Mikkeli
K-Supermarket Tarmola, Porvoo
K-Supermarket Toppila, Oulu
K-Supermarket Valtari, Kouvola
S-market Niinivaara, Joensuu
S-market Laihia
OSK Keskimaa Mestarin Herkku, Jyväskylä 

Jokaiselle myymälälle annetaan ehdokkuudesta kertova ”Ehdolla Vuoden 2023 Leipäkaupaksi” -banderolli, jonka myymälät voivat kiinnittää leipäosastolleen.

Valintaan voivat vaikuttaa myös ehdolle asetetut myymälät itse. Ehdokasmyymälöitä on pyydetty lähettämään Suomen Leipuriliitolle perustelut ja video/kuvia leipäosastoon panostamisesta ja siinä onnistumisesta. Esiraati käy läpi perustelut ja valitsee niiden mukaisesti 3-5 finalistia. Suomen Leipuriliiton valitsijaraati vierailee finalistimyymälöissä alkuvuodesta 2023 ennalta ilmoittamattomana aikana ja valitsee niiden joukosta voittajan.

Voittaja palkitaan ensi helmikuussa Vuoden 2023 Leipäkauppa -tittelillä. Tunnustus myönnetään päivittäistavarakaupalle, joka on esimerkillisesti paneutunut ja panostanut leipomotuotteiden kauppaan ja huomioinut monipuolisesti kuluttajien toiveet ja tarpeet.

Vuoden Leipäkaupan valinnassa arviointikriteereitä ovat valikoiman monipuolisuus ja tuoreus sekä paikallisten, alueellisten ja valtakunnallisten leipomotuotteiden saatavuus. Erityisesti huomioidaan se, että tuotteet on valmistettu Suomessa. Muita kriteereitä ovat sesonkien ja erityisruokavalioiden huomioiminen leipäosastolla, leipäosaston yleisvaikutelma, siisteys ja järjestys, tuotteiden esillepano, osaston omaleimaisuus sekä henkilöstön asiantuntemus ja palvelualttius.

Vuoden Leipäkaupan valinnassa ovat joka toinen vuosi mukana hypermarketit ja tavaratalot, joka toinen vuosi pienemmät päivittäistavarakaupat. Vuoden 2022 Leipäkaupaksi valittiin K-Citymarket Tammisto, Vantaa hypermarkettien ja tavaratalojen sarjassa.

Vuoden Leipäkauppa -tunnustuksella palkitaan sekä kauppa että sen leipäosaston henkilökunta suomalaisen leipäkulttuurin ja leivän arvostuksen hyväksi tehdystä työstä.