K-Supermarket Tarmola Porvoosta on Vuoden 2023 Leipäkauppa

13.2.2023


Kuvassa leipomoyrittäjä Otto Lundström Eromangan Leipomosta (vas.), kauppias Jani Heinänen, leipäosaston varavastaava Paula Ek,  leipäosaston vastaava Taina Grotell ja Leipuriliiton toimitusjohtaja Mika Väyrynen.
Kuvassa leipomoyrittäjä Otto Lundström Eromangan Leipomosta (vas.), kauppias Jani Heinänen, leipäosaston varavastaava Paula Ek, leipäosaston vastaava Taina Grotell ja Leipuriliiton toimitusjohtaja Mika Väyrynen.

Vuoden 2023 Leipäkaupaksi on valittu porvoolainen K-Supermarket Tarmola, jonka kauppiaana toimii Jani Heinänen. Kilpailun järjesti Suomen Leipuriliitto ry paikallisyhdistyksineen nyt jo 27. kerran. Tänä vuonna voittaja valittiin pienempien päivittäistavarakauppojen sarjassa.

K-Supermarket Tarmolan leipäosasto teki raatiin vaikutuksen erittäin laajalla valikoimallaan, tuotteiden runsaudella ja tuoreudella sekä siisteydellään. Paikallisten leipomoiden tuotteiden lisäksi osastolla on hyvä valikoima alueellisten ja valtakunnallisten leipomoiden tuotteita. Osastolla toteutuu hyvin myös yksi Vuoden Leipäkauppa -kilpailun tärkeimmistä arvostelukriteereistä eli se, että tuotteet on valmistettu Suomessa.

Vuoden 2023 Leipäkauppa julkistettiin Porvoossa 13.2.2023. Kultamitalilla palkittiin leipäosaston vastaava Taina Grotell sekä leipäosaston varavastaava Paula Ek.  Kauppias Jani Heinänen otti vastaan kultamitalin ja kunniakirjan sekä kaupan leipäosastolle ripustettavan voittajakyltin, joka kertoo saavutuksesta myös asiakkaille. Palkinnot jakoivat Suomen Leipuriliiton toimitusjohtaja Mika Väyrynen sekä leipomoyrittäjä Otto Lundström helsinkiläisestä Eromangan Leipomosta. Lundström edusti voittajakaupan ehdokkaakseen valinnutta Etelä-Suomen Leipomoyrittäjät ry:tä, joka on yksi Suomen Leipuriliiton kolmestatoista paikallisyhdistyksestä.

Vuoden Leipäkaupan valitsi raati, johon kuuluivat elintarvikeasiantuntija Anna Salminen, Päivittäistavarakauppa ry, toiminnanjohtaja Kaisa Mensonen, Leipätiedotus ry sekä toimitusjohtaja Mika Väyrynen, Suomen Leipuriliitto ry.

K-Supermarket Tarmolan leipäosaston valikoima on raadin mukaan erittäin runsas ja monipuolinen. Valikoimassa on todella paljon pienempien paikallisten leipomoiden tuotteita. Myös sesonkituotteita on hyvin tarjolla ja niissä on paljon vaihtoehtoja. Leipäosaston väljät hyllyvälit tekevät liikkumisen miellyttäväksi ja tuotteet löytyvät helposti. Leipähyllyt ovat myös todella siistit ja tuotteet hyvässä järjestyksessä. Raadin mukaan K-Supermarket Tarmolan leipäosastoon on selkeästi panostettu, sitä hoidetaan rakkaudesta hyvään leipään ja se kutsuu ostamaan.

Valintaraati kävi tutustumassa kaikkiin kilpailun finalistikauppoihin ennalta ilmoittamattomana ajankohtana tammikuussa. K-Supermarket Tarmolan lisäksi Vuoden 2023 Leipäkaupan tittelistä kilpaili kolme muuta hyvää leipäkauppaa, jotka olivat K-Supermarket Valtari, Kouvola, S-market Niinivaara, Joensuu sekä Osuuskauppa Keskimaa, Mestarin Herkku, Jyväskylä.

Vuoden Leipäkaupan valinta käynnistyi jo syksyllä 2022 alueellisten ehdokaskauppojen valinnalla. Suomen Leipuriliiton paikallisyhdistykset nimesivät kukin omalta alueeltaan parhaaksi leipäkaupaksi katsomansa päivittäistavarakaupan omaksi ehdokkaakseen. Nämä kaupat julkistettiin lokakuussa ja jokainen niistä sai leipäosastolleen ”Ehdolla Vuoden 2023 Leipäkaupaksi” -kyltin.

Vuoden Leipäkauppa -kilpailu järjestetään nykyisin kahdessa sarjassa. Joka toinen vuosi kilpailussa ovat mukana pienemmät päivittäistavarakaupat ja joka toinen vuosi hypermarketit ja tavaratalot.

Viime vuonna Vuoden Leipäkaupaksi valittiin K-Citymarket Tammisto Vantaalta hypermarkettien ja tavaratalojen sarjassa.