Porokylän Leipomo aloitti tuotannon uudessa Lieksan yksikössään

7.6.2023

Porokylän Leipomo on Suomen suurin ruislimppujen valmistaja.
Porokylän Leipomo on Suomen suurin ruislimppujen valmistaja.

Porokylän Leipomo Oy on käynnistänyt tuotannon uudessa leipomoyksikössään Lieksassa 5.6.2023. Lieksan Kerantien-yksikkö on Porokylän kolmas leipomo.

Porokylän Leipomon Kerantien-yksikkö on 6 000 neliön tila, jossa tuotanto tehdään kahdella pitkälle automatisoidulla linjalla. Porokylän Leipomon toimitusjohtaja Erik Kärjen mukaan sekä annostelujärjestelmä että jäähdytystekniikka ovat alan uusinta tekniikkaa. Valinnoissa laatu ja toiminnan varmuus ovat ohjanneet valintoja. Kun Pielisen Bion biokaasulaitos-projekti ensi vuonna saadaan valmiiksi, energiamuodoksi tulee biokaasu. Tällä hetkellä energiamuotona on tuulivoima.

Kerantien käynnistyminen helpottaa Nurmeksen leipomoyksikön kuormitusta. Leipomoyrityksen mukaan ruislimppujen tuotantomäärät ovat olleet jatkuvasti nousussa, jonka vuoksi Nurmeksen tuotanto on joutunut venymään ajoin äärirajoille. Myös leipomon pullatuotteiden kysyntä on kasvanut merkittävästi.

Uuden leipomoyksikön rakentaminen tuo Porokylän Leipomon myös palaleipämarkkinoille, sillä myös palaleipien valmistusta ollaan nyt aloittamassa. Tulevan syksyn aikana kauppojen hyllyille ilmestyvät ensimmäiset Porokylän Korpikulkijan ruispalat.

Palaleipämarkkinoille Porokylä tulee haastajana; tällä hetkellä kaksi Suomen suurinta leipomoa hallitsee markkinaa. Porokylä ilmoittaa tavoitteekseen palaleipämarkkinoiden pronssisijan ja aseman vakiinnuttamisen.

Porokylän Leipomo täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Yritys julkaisi juhlavuotensa kunniaksi Aikamatka elämysleipuriksi -teoksen. Kirjassa vahvasti ääneen pääsevät kunkin aikakauden elämysleipurit, joiden työn tuloksena pienestä perheyhtiöstä on kasvanut jo 180 henkilöä työllistävä valtakunnallinen yritys.