Suomen Leipurimaajoukkue lähdössä PM-kilpailuihin 26.-27.5.2013
20.5.2013
Suomen Leipuriliiton Leipurimaajoukkue on lähdössä Kööpenhaminaan taistelemaan Pohjoismaiden välisestä leipomoalan mestaruudesta. Kilpailut pidetään Kööpenhaminassa toukokuun viimeisenä sunnuntaina ja maanantaina eli 26.-27. toukokuuta. Kilpailun järjestää Tanskan Leipuriliitto ja siihen osallistuvat Pohjoismaista Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska. Areenana toimii kaupungin keskustassa sijaitseva Øksnehallen , jossa samalla pidetään myös leipomoalan ammattimessut Scandinavian Bakery Fair. Suomea kilpailussa edustaa Suomen Leipuriliiton leipurimaajoukkue kokoonpanolla Katri Kilpailu on kahden päivän mittainen ja sen teemana on pohjoismainen mytologia. Suomen joukkue on ottanut kilpailutöihinsä vaikutteita Kalevalasta. Ensimmäisenä kilpailupäivänä 26.toukokuuta tehdään kahvileivät ja ruokaleivät (kaksi kilpailijaa). Aikaa on seitsemän tuntia. Maanantaina 27. toukokuuta valmistetaan leipätaitotyö (yksi kilpailija) ja aikaa on kuusi tuntia. Kumpaakin kilpailupäivää edeltävänä iltana saa käyttää yhden tunnin esivalmistelutöihin. Kilpailujen ruokaleipäsarjassa tehdään neljää erilaista ruokaleipää, mm. patonkeja ja kateleipiä sekä leipä, johon osa raaka-aineista arvotaan paikan päällä. Kahvileivissä leivotaan perinteisiä croissantteja ja briosseja sekä lisäksi pullia ja viinereitä. Taitotyössä on käytettävä vähintään neljää erilaista taikinaa, joista yksi on hiivallinen. Taitotyö on valmistettava kokonaan syötävistä raaka-aineista, ja sen väritykseen saa käyttää vain ”leivän värejä” eli valkoista, mustaa, ruskeaa ja harmaata. Tulos julkistetaan kilpailualueella maanantaina 27.5.2013 sen jälkeen, kun kilpailu on päättynyt kello 14.
|