Vuohelan Herkun Pirkko Hämäläiselle kaksi yrittäjätunnustusta

15.10.2013

Vuohelan Herkku Oy:n toimitusjohtaja Pirkko Hämäläinen on valittu Vuoden Yrittäjänaiseksi. Valinnan tekivät Suomen Yrittäjänaiset ja OP-Pohjola-ryhmä. Lisäksi Pirkko Hämäläinen on saanut Hartolan yrittäjien Vuoden Yrittäjä 2013 -tunnustuksen. 


Vuoden Yrittäjänaisen valinnan tehneen tuomariston mielestä Pirkko Hämäläisen vahvuuksia ovat olleet periksi antamattomuus ja sisukkuus. Omakohtainen keliakia on myös pitänyt huolen tarkasta tuotekehityksestä. Valinnassa painoi myös yrityksen taloudellinen menestys. Myös Hartolan yrittäjien valinnan perusteluissa  mainitaan Pirkko Hämäläisen sitkeä yrittäminen alalla, ensin yksin ja myöhemmin hän taidokkaasti käänsi oman sairautensa tuottavaksi liiketoiminnaksi. Tällä hetkellä Vuohelan Herkku on Suomen johtava gluteenittomien tuoretuotteiden valmistaja ja merkittävä toimija paikkakunnalla.

Pirkko Hämäläinen aloitti leipomotoiminnan jo vuonna 1989 Vuohelan tilalla maatalouden sivuelinkeinona. Vuonna 2001 yrittäjällä todetun keliakian johdosta leipomo keskittyi pelkästään gluteenittomien tuotteiden valmistukseen. Tällä hetkellä yritys työllistää yhteensä noin 40 henkilöä ja sen liikevaihto tulee tänä vuonna olemaan noin 6 miljoonaa euroa.