Rinkeli Grand Prix -kilpailu pidetään Rovaniemellä 7.-8.2.2014

14.11.2013

Ammattioppilaitosten leipuri-kondiittoriopiskelijoille tarkoitettu Rinkeli Grand Prix 2014 -kilpailu järjestetään Rovaniemelllä 7.-8. helmikuuta 2014. Kilpailupaikkana toimii Lapin ammattiopisto.

Mukaan mahtuu viisitoista (15) joukkuetta ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset Suomen Leipuriliittoon 7.1.2014 mennessä sähköpostilla osoitteeseen margolit.mihlin@leipuriliitto.fi tai puhelimitse numeroon 09 148 87303.

Rinkeli Grand Prix on ammattioppilaitosten nuorisoasteen leipuri-kondiittoriluokkien SM-kilpailu, jonka Suomen Leipuriliitto järjestää joka vuosi yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Yhteistyökumppaneina toimivat Helsingin Mylly Oy, Leipurin Oy, Mauste-Sallinen Oy, Oy Roberts Ab ja Valio Oy. Kilpailuun voivat osallistua kaikki alle 23-vuotiaat leipuri-kondiittoriluokkien opiskelijat. Kilpailu käydään kolmihenkisin joukkuein. Varsinaiset kilpailijat, kaksi opiskelijaa, saavat tuekseen oman opettajansa, joka ei kuitenkaan saa puuttua kilpailutyöskentelyyn.

Kilpailussa mitataan sekä leipurin että kondiittorin taitoja. Jokainen joukkue joutuu valmistamaan pakollisen ja vapaavalintaisen kahvileipätuotteen sekä pakollisen ja vapaavalintaisen konditoriatuotteen. Pakollisten tuotteiden reseptit paljastetaan kilpailujoukkueille vasta kilpailua edeltävänä iltana.

Tuomaristo arvostelee tuotteiden maun, ulkonäön sekä tekijöiden ammattitaidon asteikolla 0-10. Lopullisissa pisteissä pakollisten tuotteiden painoarvo on 60 % ja vapaavalintaisten 40 %. Kilpailun tuomareina toimivat yhteistyökumppaneiden edustajat.

Tänä vuonna Rinkeli Grand Prix -kilpailun voitti lahtelaisen Koulutuskeskus Salpauksen joukkue.  Kilpailu järjestettiin Tampereen seudun ammattiopistossa Tampereen Hervannassa.

Tästä linkistä kilpailukutsuun ja sääntöihin.