K-citymarket Kouvola on Vuoden 2014 Leipäkauppa

12.2.2014 klo 12

Kauppiaspariskunta Anne ja Simo Hiltunen vasemmalla, keskellä leipäosaston hoitaja Paula Pirhonen ja oikealla Porokylän Leipomon myymäläleipomon vastaava Kimmo Huotari.
Kauppiaspariskunta Anne ja Simo Hiltunen vasemmalla, keskellä leipäosaston hoitaja Paula Pirhonen ja oikealla Porokylän Leipomon myymäläleipomon vastaava Kimmo Huotari.

Suomen Leipuriliitto ry paikallisyhdistyksineen on valinnut 18. kerran Vuoden Leipäkaupan. Vuoden 2014. Leipäkauppa on K-citymarket Kouvola, Anne ja Simo Hiltunen Oy.

Monivaiheinen Vuoden 2014 Leipäkauppa -kilpailu eteni siten, että Suomen Leipuriliitto ry:n paikallisyhdistykset (14 kpl) valitsivat omalta alueeltaan parhaaksi katsomansa päivittäistavarakaupan leipäosaston ja nimesivät sen ehdokkaakseen vuoden leipäkaupaksi. Tunnustuksena alueellisesta valinnasta myymälä sai leipäosastolleen ehdokkuudesta kertovan banderollin. Loppukilpailuun valittiin neljä päivittäistavarakauppaa, jotka olivat

K-citymarket Päiväranta, Kuopio
Prisma Seppälä, Jyväskylä
K-citymarket Kouvola
K-citymarket Rovaniemi

Voittajan valitsi raati, johon kuuluivat Shopper Marketing Specialist Maarit Pigg, Fazer Brands; kehityspäällikkö Suvi Urvikko-Mäkivaara, Linkosuon Leipomo Oy; toiminnanjohtaja Kaisa Mensonen, Leipätiedotus ry; toimialapäällikkö Karri Kunnas, Kauppamyllyjen Yhdistys ry sekä toimitusjohtaja Mika Väyrynen, Suomen Leipuriliitto ry.

Raadin mukaan K-citymarket Kouvola tarjoaa asiakkailleen tyylikkään ja monipuolisen suomalaisen leipäosaston, jossa on runsas valikoima valtakunnallisten, alueellisten ja paikallisten leipomoiden tuotteita. Tuotteet ovat myös valtaosin Suomessa valmistettuja, mihin raati kiinnitti tänä vuonna erityistä huomiota.  Leipäosasto on ammattimaisesti hoidettu sekä erittäin siisti ja viihtyisä. Tuotteet on aseteltu esille oikeassa järjestyksessä eli tuoreimmat edellä ja vanhemmat takana. Kuluttajan on helppo löytää haluamansa tuotteet, sillä tuotteiden ryhmittely on selkeää ja matalat kalusteet parantavat näkyvyyttä. Paikalliset makutottumukset on otettu huomioon kattavalla valikoimalla ja myös gluteenittomia tuotteita on hyvin tarjolla.  Myymälässä on myös Porokylän Leipomon jauholeipomo, jossa leivotaan hieman erikoisempiakin tuotteita vaihtoehdoiksi asiakkaille. Kuivaleivät on sijoitettu leipäosaston läheisyyteen niin, että ne hyvin täydentävät tuoreiden tuotteiden valikoimaa korostaen monipuolista suomalaista leipäkulttuuria. K-citymarket Kouvolan viihtyisällä ja hyvin hoidetulla leipäosastolla on miellyttävä asioida.

Vuoden 2014 Leipäkauppa julkistettiin Kouvolassa 12.2.2014. Kauppiaspariskunta Anne ja Simo Hiltuselle ojennettiin kultamitalit, voittobanderolli ja kunniakirja valinnasta Vuoden Leipäkaupaksi. Kultamitalin sai myös leipäosaston hoitaja Paula Pirhonen.

Vuoden Leipäkauppa -kilpailu järjestetään nykyisin kahdessa sarjassa. Joka toinen vuosi kilpailussa ovat mukana pienemmät päivittäistavarakaupat ja joka toinen vuosi hypermarketit ja tavaratalot. Tänä vuonna Leipäkauppa -kilpailussa olivat mukana hypermarketit ja tavaratalot. Vuoden 2013 Leipäkaupaksi valittiin pienempien kauppojen sarjassa
K-supermarket Revontori, Haukipudas, U & P Rantala Oy.


Vuoden Leipäkauppa -titteli on tunnustus työstä suomalaisen leipäkaupan kehittämisessä.