Ekberg opettaa suomalaista leivontakulttuuria Japanissa

25.9.2015

Helsinkiläinen leipomo- ja konditoriaperinteistään tunnettu Ekberg on kutsuttu kunniavierailulle Japaniin opettamaan suomalaista leivontakulttuuria ja perinneherkkujen valmistamista. Ekbergin opetuskurssit pidetään Tokiossa 24.–30. syyskuuta. Kursseilla valmistetaan suomalaisia herkkuja mustikkapiirakasta ja piparkakuista ahvenkukkoon. Kulttuurinedistämisohjelma huipentuu 9. lokakuuta, kun ryhmä japanilaisia leipuriopiskelijoita saapuu Suomeen tutustumaan Ekbergin tiloihin ja leipomoon Helsingin Bulevardilla.

Helsinkiläinen, vuonna 1852 perustettu perheyritys Ekberg on saanut kutsun esittämään ja opettamaan suomalaista leivontakulttuuria Japaniin. Vierailu toteutetaan yhteistyössä arvostetun japanilaisen leipomo-konditoria Boul'Michin kanssa.

– Meille on todella iso kunnia, että juuri Ekberg on kutsuttu Japaniin edustamaan ja opettamaan suomalaista leivontakulttuuria. Kutsu kertoo siitä, että leipomo- ja konditoriatuotteemme ovat ensiluokkaisia ja edustavat suomalaista ammatti- ja käsityötaitoa parhaimmillaan, sanoo Nina Ekberg-Tkaczick, joka johtaa Ekbergiä yhdessä miehensä Martin Tkaczickin kanssa jo viidennessä sukupolvessa.

24. syyskuuta alkaneen, viikon mittaisen vierailun aikana Ekberg järjestää Tokiossa japanilaisille leipuriopiskelijoille yhteensä viisi leivontakurssia, joista kaksi ovat Boul'Mich Academyn tiloissa. Kursseilla leivotaan Ekbergin leipomopäällikkö Sergei Muratovin ja keittiöpäällikkö Jani Klemetin opastuksella suomalaisia perinneherkkuja kuten marjapiirakoita, karjalanpiirakoita, piparkakkuja, Madeleine-leivoksia, mallas- ja ruisleipää sekä ahvenkukkoa.

– Leivontakurssejamme on suunniteltu yksityiskohtaisesta jo kuukausia, kertoo Martin Tkaczick.

Leivontakulttuurin edistämisohjelma täydentyy 9. lokakuuta, kun Ekberg saa Helsinkiin vastavierailulle ryhmän japanilaisia leipuriopiskelijoita, jotka osallistuvat päivän intensiivikurssille Ekbergin tiloissa.

Ekbergin vierailukutsun taustalla on japanilainen taiteilija ja ruoka-asiantuntija sekä innokas Suomi-fani Natsume Miyashita, joka on yksityishenkilönä ottanut asiakseen edistää suomalaista ruokakulttuuria Japanissa.

Ekberg on monelle tokiolaiselle tuttu jo 80-luvulta, jolloin Tokion eksklusiivisin ruokakauppa Kinokunya lähetti leipurinsa Suomeen Ekbergille oppimaan suomalaisen leivän leipomista. Siitä lähtien suomalaista leipää, mm. hapanta reikäleipää ja hapanimeläleipää, on ollut tarjolla suoraan Kinokunyan kuumasta uunista, edelleen Ekbergin reseptein leivottuna.