Fazer ostaa kauramyllyn Ruotsista

18.5.2016

Fazer-konserni jatkaa kasvustrategiansa toteuttamista sekä investoimista kauraliiketoiminnan laajentamiseen ja ostaa Frebaco-myllyn Ruotsin Lidköpingistä. Kaupan myötä Fazerin kaurakapasiteetti kaksinkertaistuu ja Fazerista tulee merkittävä tekijä kauran maailmanlaajuisessa vientikaupassa. Fazer Mylly ja Frebaco muodostavat yhdessä uuden, kansainvälisen Fazer Myllyn.

Suomalaisille tuttu kaura on noussut trendikkääksi terveysruuaksi, ”superfoodiksi”, ympäri maailmaa. Pohjoismainen kaura on puhdasta, luonnollista ja korkealaatuista. Kauran todistetut ja EU:n hyväksymät terveysvaikutukset vetoavat hyvinvoinnista kiinnostuneisiin kuluttajiin.

Vastatakseen kauran kasvavaan kysyntään Fazer rakensi Lahteen vuonna 2013 kauramyllyn, jonka kapasiteetti kaksinkertaistetaan vuosien 2016–2017 aikana. Frebacon oston myötä Fazerin kaurakapasiteetti kaksinkertaistuu edelleen. Puolet Fazerin kauraliikevaihdosta tulee tällä hetkellä ulkomailta ja vientiä on jo nyt 30 maahan.

Yrityskauppa vahvistaa Fazerin asemaa vientimarkkinoilla ja samalla suomalaisen kauran asemaa. Fazer ostaa jo nyt 20 000 tonnia kauraa vuodessa suomalaisilta maanviljelijöiltä ja kauramyllyn laajennuksen jälkeen tämä määrä tuplaantuu 40 000 tonniin. Satovuodesta riippuen tämä on arvoltaan noin kuusi miljoonaa euroa vuodessa.