Royal Bakery ja Ståhlbergin leipomo yhdistyvät Pirkanmaalla

19.5.2016

Tamperelainen artesaanileipomo Royal Bakery ja Lempäälässä toimiva leipomo Ståhlberg yhdistävät voimansa, edellinen on ostanut jälkimmäisen liiketoiminnan. Yhdistymisen myötä leipomoalalle syntyy merkittävä paikallinen toimija, joka työllistää yhteensä noin 30 työntekijää Pirkanmaan alueella.

Vuonna 2012 perustetun Royal Bakeryn ja vuodesta 1955 toimineen Ståhlbergin leipomon yhdistymisessä nuori ja moderni kohtaa vanhan ja perinteisen. Yhdistymisellä molemmat toimijat haluavat vahvistaa lähileipomotarjontaansa sekä laajentaa valikoimaa ja myyntialueitaan.

Royal Bakeryn toimitusjohtaja ja kondiittorimestari Veli-Matti Ahvenharju kertoo, että ajatus perinteisen ja uudenaikaisen leipomon ammattitaitojen yhteen saattamisesta oli houkuttava.

- Royal Bakery saa perinteitä vaalivaa ammattitaitoa ja Ståhlberg taas nykyaikaista huippuosaamista. Lopputuloksena asiakkaamme saavat entistäkin laajemman kattauksen laadukkaita käsin leivottuja leipomotuotteita. Yhdessä meistä tulee Pirkanmaan alueella merkittävä leipomoalan toimija, paitsi kokoluokan myös tarjonnan monipuolisuuden suhteen.

Royal Bakeryn omistavat Ahvenharju sekä  leipomon artesaanileivistä vastaava Jani Mettinen.

Royal Bakeryn tuotteisiin kuuluvat näyttävät ja hienostuneet kakut ja leivokset sekä artesaanileivät. Ståhlbergin leipomo valmistaa perinteisiä leipomoherkkuja, kuten täytekakkuja, pullapitkoja, voipullia sekä mustikka- ja perunapiirakkaa. Parhaiten leipomo tunnetaan Suomen parhaaksikin valitusta ohrarievästään, joka valmistetaan edelleen alkuperäisellä reseptillä.

- Leipomoiden tuotteet pysyvät toistaiseksi ennallaan, mutta lähitulevaisuudessa tulemme uudistamaan ja laajentamaan tuotevalikoimaamme entistäkin monipuolisemmaksi, toteaa Ahvenharju.

Fanni Ståhlbergin ja Elli Raekallion perustama Ståhlbergin leipomo on toiminut vuosikymmeniä samalla paikalla Lempäälässä Tarikantien kiinteistössä. Yli 60 vuoden ikään ehtineen yrityksen työntekijöistä osa on ollut sen palveluksessa 30, osa jo yli 40 vuotta.

Molemmat leipomot jatkavat toimintaansa nykyisillä toimipaikoillaan, Ståhlberg Lempäälässä ja Royal Bakery Ruskossa. Yhdistyminen ei vaikuta leipomoiden kahvilatoimintaan.