Joukkueemme valmistautuvat vuoden 2017 leipomo ja konditoria alan PM-kilpailuihin

28.4.2017

Leipomo- ja konditoria-alan Pohjoismaiden mestaruuskilpailut Nordic Bakery Cup ja Nordic Pastry Cup järjestetään tänä vuonna Tukholman Kistassa 22.-23.9.2017. Kilpailuihin osallistuu näillä näkymin neljä Pohjoismaata: Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska. Joukkueiden lisäksi jokainen maa lähettä kilpailuihin  tuomarin. Suomen Leipuriliitto lähettää joukkueet tuomareineen kumpankin kilpailuun.

Tänä vuonna kilpailun teemana on "Movie" eli elokuvamaailma.

Suomen Leipuriliiton leipurimaajoukkueen yhteistyökumppanina ja tukijana toimii Condite Oy.

Kondiittorijoukkue

Konditoria-alan PM-kilpailussa mitellään kaksihenkisin joukkuein Pohjoismaiden konditoriamestaruudesta. Suomen joukkueen muodostavat vuoden 2017 kilpailussa tuusulalaisen Konditoria pH7:n yrittäjän Toni Rantalan valmentama kaksikko Julianna Tofferi, pH7 Oy ja Saara Lehtimäki, joka valmistuu tänä vuonna leipuri-kondiittoriksi Tredun Kangasalan yksiköstä . Toni Rantala toimii myös kilpailun tuomarina.

Yksipäiväisessä eli kahdeksan tuntia kestävässä konditoriakilpailussa kilpailijat valmistavat jälkiruuan, jäätelökakun, suklaakakun ja suklaataitotyön. Julianna vastaa joukkueessa suklaakakusta ja taitotyöstä, Saara tekee jälkiruuan ja jäätelökakun.

Leipurijoukkue

Leipomoalan Pohjoismaiden mestaruudesta kilpaillaan kolmihenkisin joukkuein. Kilpailutöinä ovat ruokaleivät, kahvileivät ja leipätaitotyö. Ruokaleipiä tehdään neljä erilaista, mm. yksi rukiinen leipä, yllätysraaka-aineita sisältävä leipä sekä lisättyä hiivaa sisältämätön leipä. Myös kahvileipiä tehdään neljää erilaista: croissantteja, briosseja, pullia ja viinereitä. Leipätaitotyössä on käytettävä vähintään neljää erilaista taikinaa. Työn värit voivat olla vain leivän "omia" värejä. Työ tehdään 1 x 1 metrin alustalle. Kaikkien raaka-aineiden on oltava syötäviä.

Suomen joukkueessa valmistaa ruokaleivät Meiju Petrelius, Leipurin Oy, Vantaa kahvileivät Timo Kyllinen, Timo Kyllinen Oy, Oulu ja leipätaitotyön Heini Soukainen, Leipomo Väyrynen Oy, Helsinki. Valmentajana toimi Veli-Matti Ahvenharju, Royal Bakery Oy, Tampere. Hän toimii myös kilpailun tuomarina.

Linkki leipurimaajoukkueen sivulle