Vuohelan Herkku Oy rakentaa leipomon Lahteen

18.5.2017

Gluteenittomien tuotteiden kuluttajakysynnän kasvu on aiheuttanut jo muutaman vuoden ajan positiivisia paineita Vuohelan Herkku Oy:ssä. Tästä syystä yritys investoi vahvasti tarjontansa laajentamiseen ja palvelukykynsä parantamiseen.

Vuohelan Herkku Oy siirtää tuotantonsa Lahteen Jokimaalle ja aloittaa elokuussa uuden modernin leipomon rakentamisen. Uusi, 6000 neliön, tuotantotila tulee työllistämään noin 80 henkilöä.

– Olemme kasvuhaluinen yritys ja tähtäämme Suomen ykkösaseman lisäksi myös vientiin. Nykyistä toimitilaa on matkan varrella muutettu ja kehitetty niin, että se on palvellut hyvin tähän saakka, mutta riittävää kasvua tiloissa ei ole enää mahdollista saavuttaa, perustelee yrityksen toimitusjohtaja Pirkko Hämäläinen leipomon siirtoa Hartolasta Lahteen.

Päätös tuotannon siirtämisestä paikkakunnalta toiselle ei tapahtunut hetkessä. Sopivaa tonttia etsittiin muutaman vuoden ajan ja vihdoin se löytyi Jokimaalta Lahdesta.

Kun Vuohelan Herkun uusi leipomo on valmis, on se aikaisempaa tehokkaampi ja ympäristöystävällisempi. Tämä tarkoittaa työntekijöille toimivampaa työympäristöä ja yritykselle parempaa logistista sijaintia, mahdollisuutta tehostaa ja kasvattaa tuotantoa, ja tuoda markkinoille uusia asiakkaiden toivomia tuotteita.

Uusi leipomo aloittaa toimintansa vuoden 2018 aikana. Siihen saakka tuotanto toimii normaalisti Hartolassa.