Ruokaleivän leivontaan uusi oppikirja Leipuriliitolta

12.6.2017


Suomen Leipuriliiton kustantama oppikirja, Leivonnan teknologia - Ruokaleipä on ilmestynyt. Kirja on käsikirjatyyppinen perusteos siitä, miten ruokaleipää valmistetaan suomalaisissa leipomoissa. Leivontaa tarkastellaan kirjassa luonnontieteellisestä näkökulmasta elintarviketieteen ja elintarviketeknologian käsitteitä käyttäen.

Kirjan laatimisessa on ollut mukana laaja kirjoittajakunta, jossa pääkirjoittajia ovat olleet professori, emeritus Hannu Salovaara, KTM Ari Ignatius, DI Aimo Jussila sekä ETM Maija Hurri Martikainen. Lisäksi kirjoittajina, kanssakirjoittajina ja avustajina  on toiminut laaja joukko vilja- ja leipomoalan sekä ravitsemusalan parhaita ammattilaisia niin järjestöistä, yhdistyksistä,opetuksesta, tutkimuksesta jkuin yksityisistä yrityksistäkin.

Myös leipomon koneet ja laitteet ovat keskeisesti kirjassa esillä, samoin leivän raaka-aineet, pakkaaminen ja laatujärjestelmät.  Kirjassa on runsas kuvitus ja siihen on laadittu myös laaja sanasto ja hakemisto. Teos onkin erittäin laaja tietopaketti, siinä on yhteensä 295 sivua.

Leivonnan teknologia - Ruokaleipä on suunnattu sekä leipomoalan ammattilaisille että leipomoalan opiskelijoille ammattiopistoissa, ammattikorkeakouluissa ja korkeakouluissa.

Kirjaa voi tilata Suomen Leipuriliitosta ja se maksaa 39,60 euroa (sis alv 10 %) + postituskulut.

LINKKI TILAUSSIVULLE