Leivon Leipomolle kunniamaininta Vuoden Luomutuote-kilpailussa

6.10.2017

Luomuliiton Vuoden Luomutuotekilpailussa tamperelainen Leivon Leipomo Oy sai kunniamaininnan Mamman Kauranappi -leivillään. Vuoden Luomutuotteeksi valittiin Valion jogurttinen tuorepuuro -tuoteperhe. Ammattikeittiösarjan voitti SunSpeltin Speltti risottojyvä. Myös Jymy minttusuklaa vegaaninen jäätelö sai kunniamaininnan. Voittajat julkistettiin Luomuelintarvikepäivässä Finlandia-talossa Helsingissä 5.10. 2017.

Luomuleipätuotteita on odotettu markkinoille lisää. Leivon Leipomon Mamman kauranapit hurmasivat raadin ihanalla maullaan ja erinomaisella koostumuksellaan, jossa on hieman rapeutta reunoissa. Raadin mukaan napit sopivat niin kuluttajatuotteeksi kuin myös ammattikeittiöihin lounaalle ja edustustarjoiluun

Kauranapissa ei ole muuta viljaa kuin kauraa, jonka terveysvaikutuksen ovat tulleet mukavasti tutuksi viime vuosina. Pakkauksessa on hienosti tuotu esiin tuotteen tarina.

Vuoden Luomutuotteeksi valittu Valion jogurttinen tuorepuuro-perhe on uutuus koko elintarvikesektorilla. Se osuu moneen trendiin yhtä aikaa. Välipalatuotteita halutaan lisää ja Valion jogurttiset tuorepuurot ovat mukavan ruokaisia annoksia. Makuina on omena-kaneli-kaura, vadelma-kaura sekä hedelmä-vilja, joista kaikki olivat raadin mielestä erittäin maukkaita. Omenaa ja vadelmaa ei ole vielä saatavina tässä mittakaavassa kotimaisina luomutuotteina, mutta Valio on sitoutunut ostamaan kotimaisia vaihtoehtoja aina kun mahdollista.

Ammattikeittiöissä halutaan riisiä ekologisempia lisäkevaihtoehtoja ja kotimaiset, eettiset tuotteet kiinnostavat. SunSpeltin Speltti risottojyvän todettiin vastaavan juuri tähän kysyntään.

Jymy on ulkomaita myöten palkittu luomujäätelöyritys, joka on tuonut markkinoille nyt myös vegaanisia vaihtoehtoja. Minttusuklaan maku on suorastaan huumaavan ihana ja sitä ostavat myös vain maitopohjaisiin jäätelöihin tottuneet. Se oli markkinoilletulon jälkeen heti kesäkuussa Suomisen maito Oy:n Jymy-mauista suosituin.

Valitsijaraadissa olivat mukana Luomuliiton toiminnanjohtaja Elisa Niemi, Pro Luomu ry:n puheenjohtaja Ilkka Alarotu, Luomuliiton elintarvikeasiantuntija Jaana Elo ja Laurea ammattikorkeakoulun Ravintola BarLaurean ravintolapäällikkö Teemu Sirainen.